Έβρος : Τον χαβά τους οι Τούρκοι – Drone κάνει βόλτες κοντά στα σύνορα
Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αισθητά οι πτήσεις των τουρκικών drones στην περιοχή του Έβρου.
Κινητικότητα από τη μεριά της Τουρκίας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, με πολλούς να φοβούνται την επανάληψη μιας έντασης ανάλογη με αυτή των αρχών του 2020, πριν την επέλαση του κοροναϊού.
Την Πέμπτη, επανεμφανίστηκε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) τύπου «Μπαϊρακτάρ» να κάνει βόλτες κατά μήκος της συνοριογραμμής κοντά στο δέλτα του Έβρου με κωδικό πτήσης 1453.
Δείτε την εικόνα:

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως καταγράφηκε μια παράνομη πτήση drone η οποία έφτασε σε βάθος δύο χιλιομέτρων εντός της ελληνικής πλευράς.
Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ενημερωθεί σχετικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Open στόχος των Τούρκων φαίνεται να είναι οι ενέδρες που στήνει η ελληνική πλευρά για να αποτρέπει την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τα περάσματα του Έβρου.
Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί αισθητά οι πτήσεις των τουρκικών drones στην περιοχή.
- Σουδάν: Δεκάδες νεκροί σε δύο επιθέσεις με drones στην περιφέρεια του Κορντοφάν
- Ιράν: Υπέρ αλλαγών στον τρόπο διακυβέρνησης τάσσεται ο πρόεδρος Πεζεσκιάν
- Κολομβία: Ο ακροδεξιός ντε λα Εσπριέγια θα αναμετρηθεί με τον αριστερό Σεπέδα στον δεύτερο γύρο των προεδρικών
- Συρία: Τηλεφωνική επικοινωνία του Τραμπ με τον αλ Σάρα
- Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Νιούαρκ λόγω επεισοδίων
- Η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ ξοδεύει περισσότερα
- Χερσώνα: Παιδί σκοτώθηκε από πλήγμα ουκρανικού drone – Ρωσική επίθεση στη Νικόπολ, γυναίκα έχασε τη ζωή της
- Champions League: Παίκτης της σεζόν ο Κβαρατσχέλια (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442