Κοροναϊός : Ρωσικό «όχι» σε ξένους επισκέπτες με σκοπό τον εμβολιασμό τους
Τα ταξίδια ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό τους αποκλείονται στην παρούσα φάση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, μετά τις προτάσεις που έγιναν να επισκέπτονται τη Ρωσία ξένοι, χωρίς την ανάπτυξη ενός «εμβολιαστικού τουρισμού»
Τα ταξίδια ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό τους αποκλείονται στην παρούσα φάση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα, δίνοντας τέλος στις προτάσεις που έγιναν να επισκέπτονται τη Ρωσία ξένοι, χωρίς την ανάπτυξη ενός «εμβολιαστικού τουρισμού».
«Αυτό δεν είναι του παρόντος, σήμερα το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν στους Ρώσους πολίτες εντός της χώρας. Παρόλα αυτά, πρέπει να προστατεύσουμε τον πληθυσμό μας», δήλωσε ο Μουράσκα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το ενδεχόμενο ενός «τουρισμού με σκοπό τον εμβολιασμό».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας την πρόταση να οργανωθεί η άφιξη ξένων πολιτών στη Ρωσία με σκοπό τον εμβολιασμό, είχε δηλώσει ότι το «θέμα αυτό είναι θέμα του κυβερνητικού επιτελείου, του οποίου ηγείται η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τατιάνα Γκολίκοβα». Προσέθεσε μάλιστα ότι στο ζήτημα αυτό «ο πρόεδρος θα λάβει υπόψιν τις αποφάσεις εκείνες και τις συστάσεις τις οποίες καταθέτει το κυβερνητικό επιτελείο».
Οι δηλώσεις αυτές του εκπρόσωπου του Κρεμλίνου έγιναν με αφορμή την έκκληση του προέδρου της Ομοσπονδίας εστιατόρων και ξενοδόχων, του προέδρου της Ένωσης εμπορικών κέντρων και του Πανρωσικού κινήματος επιχειρηματιών προς τον πρόεδρο Πούτιν, μέσω της οποίας του ζητούσαν να επιτρέψει την είσοδο άνευ βίζας στη χώρα ξένων πολιτών για να εμβολιασθούν, καθώς κατά την άποψή τους αυτό θα επέτρεπε να στηριχθούν οι κλάδοι εκείνοι που δεινοπάθησαν από την πανδημία.
- Αντίστροφη μέτρηση για το fuel pass – Η διαδικασία και τα ποσά
- Συνταγή: Carrot cake pancakes
- Ισραηλινό σφυροκόπημα σε υποδομές της Τεχεράνης – Πληθαίνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ
- Καταφύγιο κάτω από την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442