Νικολάου : Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο στην περίπτωση Kουφοντίνα
«Κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας», τόνισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής
«Στην περίπτωση του Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί εκατό τοις εκατό. Δεν μπορεί κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του» τόνισε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου επισημαίνοντας ότι είναι παράνομο να ικανοποιηθεί το το αίτημα του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σε ερώτημα γιατί άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία βρίσκονται ακόμα στον Κορυδαλλό, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής υπενθύμισε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί, και ξεκαθάρισε ότι μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, με βάση πάντα τον ισχύοντα νόμο.
Η κυρία Νικολάου εμφανίστηκε κατηγορηματική στις αιτιάσεις των υποστηρικτών του πολυισοβίτη, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν θέλει νεκρό τον Κουφοντίνα, αλλά «η ζωή του είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και όχι η απεργία πείνας».
Μιλώντας στον Antenna η κ. Νικολάου δήλωσε πως χθες η Δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του για διακοπή της έκτισης της ποινής του, ενώ σύντομα θα συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και για τα άλλα αιτήματα του.
Όσον αφορά την υποχρεωτική σίτιση του Κουφοντίνα, ότι με απόφαση της εισαγγελίας Λαμίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθεί η ζωή του.
Σχολιάζοντας την στοχοποίηση της χθες στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα η κ. Νικολάου είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το έκανε μέσα στον πανικό του να καλύψει τις αντιδράσεις για τα στελέχη του κόμματός του που προβαίνουν σε δηλώσεις υπέρ της τρομοκρατίας.
- Η Κίνα αξιολογεί την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και καλεί τις ΗΠΑ να άρουν τους «μονομερείς» δασμούς
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Αλβανία: Η άνοδος και η πτώση της Air Albania – Η σιωπηλή μονομαχία με την Turkish Airlines
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)













![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442