Ισημερινός : Αυξάνονται οι νεκροί από τις ταραχές σε φυλακές
Τουλάχιστον 62 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ξέσπασαν χθες Τρίτη σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα με οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού εγκλείστων στον Ισημερινό οι οποίες, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίτο, οφείλονταν σε διενέξεις ανάμεσα σε συμμορίες, ειδικά διακινητών ναρκωτικών
Τουλάχιστον 62 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ξέσπασαν χθες Τρίτη σε τρία σωφρονιστικά καταστήματα με οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού εγκλείστων στον Ισημερινό οι οποίες, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίτο, οφείλονταν σε διενέξεις ανάμεσα σε συμμορίες, ειδικά διακινητών ναρκωτικών.
«Αυτό είναι ένα δεδομένο που έχει επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο Εδμούνδο Μονκάγιο, διευθυντής της υπηρεσίας φυλακών (SNAI), διευκρινίζοντας ότι 33 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε φυλακή στην Κουένκα (νότια), 21 σε φυλακή στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά) και 8 στη Λατακούνγκα (νότια).
Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 50 θανάτους εγκλείστων.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι απλές συνήθειες, όπως το να αποφεύγουμε το φαγητό λίγες ώρες πριν τον ύπνο, αρκούν για να ενισχύσουν την καρδιακή λειτουργία.