«Άξιο της Πατρίδας» για όλα όσα προσφέρει και για όλα όσα σημαίνει η προσφορά του για τον τόπο, χαρακτηρίζει με προσωπική του επιστολή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου Ιάκωβο Τσούνη.
Ο Μακαριώτατος απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Τσούνη για την προσφορά του στις «Άγιες» Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που, όπως σημειώνει, θα κοσμεί την Πατρίδα μας.
Είθε το πρότυπό σας, επισημαίνει ο Μακαριώτατος, να αποτελέσει αφορμή έμπνευσης για όλους και εσείς να ανήκετε πάντοτε στους «εις Θεόν πλουτούντες» και ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ευλογεί τη ζωή και τις δημιουργικές σας πρωτοβουλίες.
«Όταν η περιουσία, που δεν σας χαρίστηκε και στην οποία ανακαλύπτουμε τον ευλογημένο σας κόπο και την φιλανθρωπία της καρδιάς, γίνεται κατάθεση στην τιμή των μεγαλείων του Γένους, των Ιερών που εμπνέουν τον βίο μας, τότε η επένδυση της αγάπης σας προς την Πατρίδα, σε μία εποχή όπως η σημερινή, αποδεικνύει ότι ο πλούτος και η αρετή δεν είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και μαρτυρεί τι σημαίνει αθόρυβη ευεργεσία για το Έθνος και όχι για το θεαθήναι» υπογραμμίζει ο Μακαριώτατος.
Όπως αναφέρει, η προτεραιότητα της σχέσης σας με την Πίστη και με την Πατρίδα ως φιλοπατρία διαθέτει γνησιότητα και ευαισθησία.
«Εύχομαι να εμπνέει στην εθνική αυτογνωσία, στη συλλογική μνήμη μας ως κοινωνίας και στην εγρήγορση ως προσώπων, διότι, όπως σωστά αναφέρατε, δίχως Πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν, όπως και εύχομαι να παραμείνετε απλός και ακτήμονας και σε καιρούς ζοφερούς η συγκροτημένη σας προσωπικότητα ως εθνικού ευεργέτη να μας παραπέμπει από το έχειν στο είναι» καταλήγει ο Μακαριώτατος.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας