Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους  βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή όλων μας

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τα «νέφη» που δημιουργήθηκαν όταν η κ. Σακελλαροπούλου δεν ασπάστηκε τον σταυρό κατά την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους  βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή όλων μας. «Είναι πολλές οι δυσκολίες, αλλά κοινή μας και αισιόδοξη διαπίστωση είναι ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

Συζήτησαν, επίσης, για τον ουσιαστικό ρόλο που ανέκαθεν είχε η Εκκλησία στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος και «εστιάσαμε στην καθοριστική συνεισφορά της στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Συνεισφορά που θα αναδειχθεί στις εκδηλώσεις της επετείου για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ήταν μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης», συνέχισε η πρόεδρος και πρόσθεσε «η έμπρακτη αλληλεγγύη του Μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πρόεδρο «για την ευγενική της σκέψη να επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό, τον σεβασμό και την τιμή αυτής προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Εκκλησία, η οποία πολλά και ποικίλα πνευματικά και υλικά αγαθά προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος και το Ελληνικό Κράτος κατά τους χρόνους της σκλαβιάς, κατά τους χρόνους των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά και στη συνέχεια από το 1821 έως σήμερα, 2021, έτος κατά το οποίο πανηγυρικώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα».

Ευχήθηκε, επίσης, «οι καλές αυτές σχέσεις να συνεχισθούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της Εξοχωτάτης Νέας Προέδρου, κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς το συμφέρον της πατρίδας μας, της Ορθοδοξίας και του λαού, ο οποίος σέβεται και τιμά τα ιερά και όσια της φυλής και του ευσεβούς Γένους μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024