Εκατοντάδες κοινότητες της χώρας αντιτίθενται στην κατάργηση τους με τον νέο εκλογικό νόμο που θα τεθεί σε διαβούλευση

Στη διάθεση μας είναι και το έντυπο που κυκλοφόρησαν σχετικά και η αλήθεια είναι πως ο νέος νόμος έχει ανοίξει για τα καλά τον διάλογο μεταξύ των αρμοδίων φορέων σε θέματα αυτοδιοίκησης. Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ μάλιστα διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις και για το θέμα μείωσης των δημοτικών συμβούλων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου είπε πως η μείωση σε ένα ποσοστό της τάξεως του 10% θα ήταν αποδεκτό αρκεί να συμβεί κατά περίπτωση. Αντίθετος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης και πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΚΕΔΕ είναι αντίθετος με την μείωση των δημοτικών συμβούλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η παρουσία τους δεν επιβαρύνει οικονομικά κανέναν οπότε δεν τίθεται κάποια αναγκαιότητα.

Ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. Γενικά και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας παρατηρούνται συχνά διαφωνίες μεταξύ μελών του ΔΣ ακόμη και από στελέχη που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Ίσως για να αποδειχθεί και πάλι πως άλλο αυτοδιοίκηση άλλο κεντρική διοίκηση.

Για να επανέλθουμε στο θέμα των κοινοτήτων και το έγγραφο που έχουμε στη διάθεση μας να αναφέρουμε πως η χώρα μας έχει 6135 κοινότητες και από εκεί εκλέγονται περίπου 20000 αιρετοί σύμβουλοι. Οι αριθμοί δείχνουν την διάθεση εμπλοκής στα κοινά πολλών Ελλήνων, όμως το ζητούμενο είναι αυτό να γίνεται επειδή υπάρχει λόγος και όχι επειδή μας λείπουν οι τίτλοι στα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr