Για την απώλεια της 16χρονης στην Θήβα η οποία είχε διαγνωσθεί με κοροναϊό μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Αναστασίου.
«Είναι μια μέρα που μας συγκλόνισε όλους. Τραγικό γεγονός ο θάνατος ενός παιδιού 16 ετών. Ανεξαρτήτως αιτίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Θήβας.
Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλείου, προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια, αλλά δεν κατέστη δυνατό. «Πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο τους» τόνισε.
«Δεν μπορώ να πω ότι έφταιξε κάτι ή όχι. Προφανώς οι οδηγίες που δίνουν και έχουν οι γιατροί, όταν βλέπουν μια κλινική εικόνα με ήπια συμπτώματα δεν νοσηλεύεται. Πόσο μάλλον ένα παιδί. Οι γιατροί αξιολογούν την κατάσταση του κάθε ασθενούς. Οι γιατροί πρέπει να απαντήσουν σε αυτό» υπογράμμισε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν ιατρικές ευθύνες. Αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν», πρόσθεσε.
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι η κατάσταση της μητέρας της άτυχης 16χρονης, η οποία νοσηλεύεται σε ΜΕΘ των Αθηνών με κοροναϊό είναι σταθερή.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.