Γεωργιάδης : Πιθανό να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό -Εξετάζεται άνοιγμα χιονοδρομικών
Στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων θα τεθεί το θέμα λειτουργίας των χιονοδρομικών
«Τεστ» για το «αν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα» χαρακτήρισε την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.
Απέχουμε ακόμη από το άνοιγμα της εστίασης
«Στους τζίρους είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά, οι εκπτώσεις θα έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία, αγωνία μου είναι πώς θα πάμε επιδημιολογικά» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όταν θα ανοίξουμε την εστίαση θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα» σημείωσε. «Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά» διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.
Στην επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα λειτουργίας των χιονοδρομικών
Την επόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα τεθεί και το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» διευκρίνισε.
«Δεν μπορώ εγώ κι ο Χαρδαλιάς να είμαστε δίπλα σε κάθε καταναλωτή. Δεν επιβάλαμε κάτι στους γιατρούς, κάναμε συνολική παρουσίαση πολύ εμπεριστατωμένη, και της πορείας της οικονομίας και των μέτρων που είχαμε σκεφθεί σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά» διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης.
«Υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους κεντρικούς δρόμους, και να γίνονται συστάσεις στους πολίτες» ανέφερε ο υπουργός, και προέτρεψε τους πολίτες αν βλέπουν δρόμο με κόσμο «να μην πηγαίνουν εκεί» προστατεύοντας τους εαυτούς τους. «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου» ξεκαθάρισε πάντως, αποσαφήνισε όμως ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».
Είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ από ό,τι ήμασταν στο ανώτερο σημείο της πανδημίας περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ξαφνική άνοδο της πανδημίας, έχουμε περιθώριο ασφαλείας για να μπορούμε να προλάβουμε ξανά αυστηρότερα μέτρα χωρίς να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο αντοχής του ΕΣΥ» επισήμανε.
- Gmail: Καταργείται η υποστήριξη για λογαριασμούς άλλων παρόχων
- Απίστευτος Παυλίδης: «Έπιασε» τον Εουσέμπιο με επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι Εμπαπέ και Κέιν μέσα στο 2025
- Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών – Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία
- Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά: Απόψε, στις 21.00, στο MEGA
- Εντοπίστηκε οπλοστάσιο σε σπίτι στα Άνω Λιόσια – Τρεις συλλήψεις
- Πιο κοντά στο σπίτι, πιο κοντά στη στάση: 291 σημεία της δημοτικής συγκοινωνίας στην Αθήνα
- Η Σούζι Άμις για τη ζωή της με τον Τζέιμς Κάμερον – «Πίστευα ότι δεν θα το δω ποτέ ξανά»
- Δώρα τεχνολογίας: Οι πιο hot επιλογές για τους αγαπημένους σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442