Επιστρεπτέα προκαταβολή : Έως 100.000 ευρώ για εταιρείες πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής
Εγκριση από Κομισιόν στην Ελλάδα για 5,7 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι η τροποποίηση του υφιστάμενου ελληνικού συστήματος επιστρεπτέων προκαταβολών για να υποστηρίξει τις εταιρείες που επηρεάζονται από το ξέσπασμα του κορονoϊού, είναι σύμφωνη με το Προσωρινό Πλαίσιο.
Το αρχικό καθεστώς εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 7 Απριλίου 2020. Η Επιτροπή ενέκρινε τροποποιήσεις στο καθεστώς στις 31 Ιουλίου 2020 και στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Η Ελλάδα κοινοποίησε τις ακόλουθες περαιτέρω τροποποιήσεις του καθεστώτος:
(i) παράταση της περιόδου για την οποία μπορεί να χορηγηθεί η ενίσχυση έως τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020
(ii) αλλαγή στις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας των δικαιούχων, δηλαδή εταιρείες με μείωση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 20% τους εν λόγω μήνες (το προηγούμενο κατώτατο όριο ήταν 10%) ή δραστηριότητα που είχε ανασταλεί λόγω της επιδημίας
(iii) δυνατότητα μερικής αποπληρωμής της ενίσχυσης κατά 50%, υπό τον όρο ότι θα διατηρηθεί το επίπεδο απασχόλησης έως τον Μάρτιο του 2021 (προτού το ποσό της επιστρεπτέας ενίσχυσης ήταν υψηλότερο)
(iv) αύξηση του εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού του συστήματος κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η στήριξη θα συνεχίσει να μην υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή, 120.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και 800.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς.
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442