Είναι ανατριχιαστικό, αλλά συνάμα ευχάριστο: έχετε ακούσει όταν κάνουν «κρακ» τα δάχτυλά μας, οι ώμοι μας, ακόμα και ο αυχένας μας. Ανάμεσα από τις αρθρώσεις μας υπάρχει ένα παχύ υγρό που περιέχει άζωτο και αέριο διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να σχηματίσει φυσαλίδες. Ο ήχος του «κρακ», όταν κουνάμε απότομα τις αρθρώσεις μας, είναι ο ήχος που παράγεται όταν σκάνε αυτές οι φυσαλίδες.

Μπορούμε όμως να κάνουμε «κρακ» στο… κρανίο μας; Η απάντηση είναι ναι, και μάλιστα έχει γίνει μόδα στο TikTok!

H μόδα αυτή έχει αποκτήσει και όνομα: scalp popping και το συγκεκριμένο hashtag έχει γίνει viral με πάνω από 6,5 εκατομμύρια θεάσεις. Ο κόσμος πραγματικά έχει μείνει έκπληκτος με το γεγονός ότι μπορούμε να κάνουμε και στο κεφάλι μας αυτό το πράγμα.

Πώς γίνεται

Η τεχνική για να κάνει «κρακ» το κρανίο σας θέλει αρκετή μελέτη και προσοχή, και θα ήταν καλό να γίνεται μόνο από επαγγελματίες. Μπορείτε να το κάνετε στον εαυτό σας ή να σας το κάνει κάποιος τρίτος.

Πιάνετε μια μικρή τούφα από τα μαλλιά σας κοντά στη ρίζα τους, γυρνάτε τα μαλλιά γύρω-γύρω από το δάχτυλό σας και στη συνέχεια τραβάτε προς τα πάνω. Το αποτέλεσμα είναι το κρανίο να κάνει «κρακ», όπως ακριβώς κάνουν τα δάχτυλά μας.

Παραδόξως δεν πρόκειται για καινούργια μόδα, αφού σε κάποιες κουλτούρες η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των πονοκεφάλων.

Η αίσθηση που αφήνει περιγράφεται ως περίεργη, αλλά και ευχάριστη ταυτόχρονα.

Δεν είναι γνωστό πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρακτική. Κάποιοι χρήστες του TikTok έχουν μείνει με τις τούφες των μαλλιών τους στο χέρι…

Δείτε βίντεο:

@yanasemerlyCredit- @erikabretado OMG IT WORKS #scalppopping #fyp @strawberrymilk099 happy thanksgiving everyone♥️

♬ original sound – Yana

@gizzybautistaI was shook #scalppopping #fyp #foryour #foryou #foryoupage #fypシ #trend

♬ original sound – Giselle🔪☠️

@rebekahgrider@yanasemerly y’all were not faking it omg! This has me freaking out😂 #scalppopping #haircracking #GivingThanks #weird #fyp

♬ original sound – Rebekah Grider

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο