Πανδημία κοροναϊού : Κατατέθηκε αίτημα για την καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς πεπονιού
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση και για την καλλιέργεια πεπονιού
Με παρέμβασή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ζήτησε συμπληρωματικώς την αποζημίωση και των παραγωγών πεπονιού που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στην αγορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού.
Ο αντιπεριφερειάρχης εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση και για την καλλιέργεια πεπονιού, που συνδέονται άρρηκτα με τη βιωσιμότητα της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αλλά και την επιβίωση της αγοράς, που βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα.
Εξάλλου, όπως ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, προωθείται επέκταση των έκτακτων ενισχύσεων μέσω των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης με αποζημιώσεις και αναδιάρθρωση που αφορά αμπελουργούς, στοχευμένη στήριξη προβατοτρόφων ενόψει εορτών, παρέμβαση για τις ακριβές ζωοτροφές, μέτρα αγοράς σε χοιροτροφία, πτηνοτροφία και γαλακτοπαραγωγή και αύξηση του ορίου κρατικών ενισχύσεων για τους αγρότες.
Τα παραπάνω ήταν ορισμένα από τα μέτρα που τέθηκαν μεταξύ άλλων στο τραπέζι των συζητήσεων του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας στις 16 Νοεμβρίου, με σκοπό τη στήριξη του αγροτικού τομέα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.
- Καιρός: Οι τρεις φάσεις πριν και μετά το Πάσχα – Εναλλαγές θερμών και ψυχρότερων αερίων μαζών
- Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 79-93: Έσπασε την «κατάρα» και πάει για 6άδα!
- Oil Prices Surge Amid Escalating Middle East Tensions
- Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 102-88: Τη… διέλυσε με σούπερ δίδυμο Ντόρσεϊ – Βεζένκοφ
- Εκκληση Πακιστάν σε Τραμπ να παρατείνει ο Τραμπ το τελεσίγραφο κατά δύο εβδομάδες – «Θα απαντήσουμε σύντομα», λέει ο Λευκός Οίκος
- Κάτι αλλάζει στο Google Photos – Το «μαγικό» κουμπί για τις φωτογραφίες
- Η «comfort zone» των παικτών, η αλήθεια του Champions League η αντίθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Στουρνάρας: Πρόταση ΤτΕ για «μαχαίρι» σε 1.236 φοροαπαλλαγές 22,8 δισ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)


























![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442