Τσελέντης: Ηταν ο κύριος σεισμός – Πλούσια η μετασεισμική ακολουθία
Για πλούσια και ισχυρή μετασεισμική δραστηριότητα έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, τονίζοντας ότι ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στη Σάμο, είναι ο κύριος σεισμός.
Όπως είπε ο κ. Τσελέντης ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα και είχε μικρό εστιακό βάθος.
Ο κ. Τσελέντης προειδοποίησε ότι αναμένουν αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Ζήτησε μάλιστα από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παλιά κτίρια προκειμένου να μην υπάρξει τραυματισμοί ή εγκλωβισμοί ατόμων σε έναν νέο μετασεισμό.
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει φοβερές είναι οι καταστροφές από τον σεισμό στη Σμύρνη.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions