Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μία αποκλειστική νοσοκόμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το cretalive, πρόκειται για νοσοκόμα μίας 83χρονης γυναίκας, η οποία τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ ήταν φιλοξενούμενη σε οίκο ευγηρίας.
Η 83χρονη, αναφέρουν πηγές, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν «ύποπτα» συμπτώματα, διακομίσθηκε και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί διενεργήθηκε νέο τεστ, το οποίο ήταν θετικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Κρήτη που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η 23χρονη γυναίκα έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση των επαφών της. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας