Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : 287 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 83χρονος στο Αττικόν

Κοροναϊός : 287 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 83χρονος στο Αττικόν

Οι νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 287

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα του κοροναϊού στη χώρα μας καθώς κατέληξε 83χρονος από την Αθήνα.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατό 74χρονου, ο οποίος, νοσηλευόταν από τις 27 Αυγούστου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» και είχε υποκείμενα νοσήματα, ένας 83 χρονος έχασε τη ζωή στου στο Αττικόν. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν ο άτυχος άνδρας έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 287.

Ανησυχία ειδικών για το χειμώνα

Τα χειρότερα θα έρθουν τον χειμώνα λένε οι λοιμωξιολόγοι για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, παρ΄όλο τον μεγάλο αριθμό μολύνσεων που σημειώνεται τον τελευταίο μήνα.

 Παρά το γεγονός λοιπόν πως σε διάστημα μόλις πέντε ημερών εντοπίστηκαν 1.066 κρούσματα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως η χώρα δεν έχει εισέλθει ακόμη στη δύσκολη περίοδο, η οποία ημερολογιακά εντοπίζεται στον ερχόμενο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των διασωληνωμένων από 38 σε 41 μέσα σε λίγα 24ωρα, ενώ «αγκάθι» παραμένει και η Αττική καθώς χτες εντοπίστηκαν 51 κρούσματα στην πρωτεύουσα από τα 144 που ανακοινώθηκαν στο σύνολο.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, είχε μιλήσει για την δύσκολη περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα στην έκτακτη ενημέρωσης της Παρασκευής, τονίζοντας πως πρέπει τώρα να βάλουμε όλα τα μέσα που έχουμε προκειμένου να περιορίσουμε τον ιό, καθώς έρχονται πιο δύσκολες μέρες.

Ο κ. Γώγος μάλιστα μίλησε σήμερα για την εξέλιξη της πανδημίας τονίζοντας πως μέχρι στιγμής υπάρχουν τρία σενάρια για την πορεία του ιού.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί τον χειμώνα, κυρίως μετά τα τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου που εμφανίζεται και η γρίπη, ωστόσο – όπως είπε – υπάρχουν τρία σενάρια:

Πρώτον, να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα, μπορεί μεγαλύτερο και από αυτό του Μαρτίου, και μετά πλήρη εξασθένηση του ιού. «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο. Βέβαια ξέρουμε καλύτερα τη συμπεριφορά του ιού και το σύστημα υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο. Στην περίπτωση αυτή, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πιο βαριά μέτρα, καθώς τα κατά τόπους μέτρα που έχουμε πάρει, είδαμε ότι μπλοκάρουν την επιδημία. Ωστόσο, αποκλείω γενικευμένο lockdown», σημείωσε ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξουν πολλά μικρά, συνεχή κύματα και το τρίτο συνεχή κύματα, το ένα μικρότερο από το άλλο που θα τελειώσουν μέχρι το 2021.

Φόβοι για έξαρση κρουσμάτων με την επιστροφή από διακοπές στην Αττική

Για το ενδεχόμενο τα κρούσματα να αυξηθούν στην Αττική μίλησε από την δική του πλευρά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων που δεν σχετίζονται μεταξύ τους και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο καθηγητής σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως έχουμε αποφύγει το κακό σενάριο για πάνω από 700 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου. Είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή την στιγμή όπου βλέπουμε μια σταδιακή αύξησης του αριθμού των διασωληνωμένων που σίγουρα οφείλεται στην έξαρση που είχαμε πριν από 7 ημέρες και μια σχετική προσγείωση του κρουσμάτων. Θα δούμε κατά πόσο αυτό θα συνεχίσει και θα θέλαμε να δούμε κάτω από 200 την ημέρα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024