Απύθμενο θράσος της Τουρκίας: Απαντά στην ελληνική αντι-Navtex επικαλούμενη τις… «σχέσεις καλής γειτονίας»
Την άμεση αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η αντι-Navtex που ανακοίνωσε η Ελλάδα για αεροναυτικές ασκήσεις στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου
Την άμεση αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η αντι-Navtex που ανακοίνωσε η Ελλάδα για αεροναυτικές ασκήσεις στις θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.
Η αντίδραση από πλευράς Άγκυρας ήρθε από τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ.
Συγκεκριμένα, ο τούρκος υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στην Navtex της Ελλάδας, που σε κάποια σημεία ταυτίζεται με την τούρκικη περιοχή, δήλωσε πως «δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας, στους κανόνες ναυσιπλοΐας, προκαλεί κινδύνους για τις ασφαλείς διελεύσεις πλοίων και αυξάνει την ένταση στην περιοχή».
Η ελληνική Navtex
Η Ελληνική Navtex θα ισχύσει από αύριο το πρωί έως και το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία είχε ανακοινώσει την παράταση της τουρκικής Navtex η Άγκυρα.

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.
Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.
Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442