Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστοδουλίδης για τουρκική Navtex : Πρέπει να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες - Επικοινωνία με Δένδια

Χριστοδουλίδης για τουρκική Navtex : Πρέπει να τερματιστούν οι παράνομες ενέργειες – Επικοινωνία με Δένδια

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή την ανανέωση της ισχύος της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια είχε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με αφορμή την ανανέωση της ισχύος της τουρκικής NAVTEX έως τις 27 Αυγούστου.

Δείχνει τις τουρκικές προθέσεις

«Σίγουρα δεν είναι μια θετική εξέλιξη. Και είναι μια εξέλιξη που αν θέλετε δείχνει και προθέσεις», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι σήμερα το πρωί είχε μια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη αλλά και το γεγονός ότι ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών αύριο θα επισκεφθεί την Ελλάδα και ακολούθως την Τουρκία με αφορμή την πρωτοβουλία της Γερμανίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη σύγκληση του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη όπου θα συζητηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις.

Λανθασμένη κατεύθυνση

«Αλλά σίγουρα, και αυτή είναι και η πρώτη αντίδραση από πλευράς εταίρων μας στην ΕΕ με τους οποίους είμαστε με επαφή, η χθεσινή ανανέωση της NAVTEX από πλευράς Τουρκίας είναι προς την λανθασμένη κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ενώ σημείωσε ακόμη ότι στο Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ δεν λαμβάνονται αποφάσεις.

Τα δύο σημαντικά ορόσημα των εξελίξεων με βάση τα όσα τόνισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών είναι η σύνοδος των επτά μεσογειακών κρατών της ΕΕ που θα γίνει στην Κορσική στις 10 Σεπτεμβρίου και μετά είναι το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συζητήσει αποκλειστικά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας «και εκεί αναμένεται η λήψη αποφάσεων, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έχει αναφέρει, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

«Εκείνο που είναι το ζητούμενο και είναι η κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε, είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση και για να υπάρξει αποκλιμάκωση πρέπει να τερματιστούν οι παράνομες τουρκικές ενέργειες», συνέχισε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.

Επιχειρηματολογία

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε γραπτώς όλους τους ομολόγους του στην ΕΕ επί πολύ συγκεκριμένης επιχειρηματολογίας που αναπτύσσεται από πλευράς Τουρκίας και εκφράστηκε μέσα από μια επιστολή που απέστειλε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και κοινοποιήθηκε σε όλους τους ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Ήταν σε αυτό το πλαίσιο, είπε, «που θεωρήσαμε σημαντικό οι θέσεις μας να καταγραφούν, η νομική και πολιτική επιχειρηματολογία μας, και να επαναλάβουμε την ετοιμότητά μας, η οποία είναι και κοινή θέση της ΕΕ, να συζητήσουμε με την Τουρκία έτσι ώστε να καθοριστούν τα θαλάσσια μας σύνορα».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024