Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντι-Navtex με αεροναυτικές ασκήσεις η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία

Αντι-Navtex με αεροναυτικές ασκήσεις η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία

Τη δέσμευση θαλάσσιων περιοχών νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου για αεροναυτικές ασκήσεις ανακοίνωσε ως απάντηση στην χρονική επέκταση της τουρκικής Navtex o Στέλιος Πέτσας. Επεκτείνεται ο φράχτης στον Έβρο. Τι είπε για την κύρωση των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία για την ΑΟΖ. Το μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Τη δέσμευση θαλάσσιων περιοχών νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου για αεροναυτικές ασκήσεις ανακοίνωσε ως απάντηση στην χρονική επέκταση της τουρκικής Navtex o Στέλιος Πέτσας.

Ψυχραιμία, ετοιμότητα, αυτοπεποίθηση

Η Ελληνική Navtex θα ισχύσει από αύριο το πρωί έως και το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία είχε ανακοινώσει την παράταση της τουρκικής Navtex η Άγκυρα.

«Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η εποχή των δισταγμών τελείωσε

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ οι οποίες κυρώνονται την Τετάρτη στη βουλή (η συζήτησή τους ξεκινά σε λίγη ώρα στη βουλή), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η εποχή των δισταγμών τελείωσε».

«Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες. Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Επεκτείνεται ο φράχτης στον Έβρο

Επίσης ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την επέκταση του υπάρχοντος φράκτη στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο.

Η εισαγωγική τοποθέτηση Πέτσα

Αναλυτικά η εισαγωγική τοποθέτηση του Στέλιου Πέτσα:

«Βρισκόμαστε σήμερα διαφορετική ώρα από τη συνηθισμένη, καθώς προηγήθηκε στις 12:30μμ στο Ζάππειο Μέγαρο η Τελετή Υπογραφής Συμφωνητικών για την Συμμετοχή της Βουλγαρικής Εταιρείας Bulgartransgaz στο Έργο του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Αλεξανδρούπολης, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Μπόικο Μπορίσοφ.

Πρόκειται όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός για ένα έργο που θα μετατρέψει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης «σε ενεργειακό κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας».

Σήμερα είναι μαζί μας η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να παρουσιάσει τον τρόπο έναρξης της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς στη νέα κανονικότητα που προκαλεί η υγειονομική κρίση του κοροναϊού. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ κα. Βάνα Παπαευαγγέλου.
Πριν δώσω τον λόγο στην κα Υπουργό, προχωρώ σε ορισμένες ανακοινώσεις:

1ον. Μετά την παράταση της προηγούμενης παράνομης τουρκικής NAVTEX, η Ελλάδα δεσμεύει με NAVTEX περιοχή μεταξύ ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, για τη διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου έως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Η Ελλάδα με ψυχραιμία και ετοιμότητα απαντά τόσο στο διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο. Και με εθνική αυτοπεποίθηση κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
2ον. Σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, εισάγονται στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συμφωνίες οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών μας με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Η εποχή των δισταγμών, τελείωσε.

Πρόκειται για ιστορική στιγμή, στην οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Και δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία υπεύθυνη πολιτική δύναμη, ιδίως δε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, να μην υπερψηφίσει αυτές τις συμφωνίες.

Καλούνται λοιπόν να τοποθετηθούν, ναι ή όχι.

Η ενημέρωση από Χαρδαλιά και Τσιόδρα

3ον. Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18:00μμ, θα παραχωρείται συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα, στο Υπουργείο Υγείας. Όταν ο κ. Τσιόδρας απουσιάζει, όπως αυτή την εβδομάδα, θα τον αντικαθιστά ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Εξ’ αποστάσεως εργασία – ΠΝΠ

4ον. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τις ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και στους χώρους εργασίας, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού COVID-19, η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει μεταξύ άλλων τα εξής:

– Παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, της δυνατότητας του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

– Δυνατότητα των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εργάζονται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, κατόπιν αιτήματός τους. Ο εργοδότης οφείλει να αποδεχθεί το σχετικό αίτημα, εφόσον η εργασία δύναται να παρασχεθεί εξ αποστάσεως. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, ο εργοδότης, ως ύστατο μέτρο προστασίας του εργαζομένου-αιτούντος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, θέτει τη σύμβαση εργασίας του σε αναστολή για χρονικό διάστημα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

– Στις περιπτώσεις που ο εργοδότης, παρά το αποδεδειγμένο αίτημα του εργαζομένου, δεν εφαρμόζει την διάταξη αυτή, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής σειράς των επιμέρους βημάτων για την εφαρμογή της, θα υφίσταται πρόστιμο, ύψους 5.000 ευρώ, για κάθε παράβαση.

Έβρος

5ον. Η Κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2020 στην Ελληνοτουρκική μεθόριο του Έβρου, αποφάσισε την επέκταση του υπάρχοντος φράχτη. Η επέκταση θα κατασκευασθεί σε σημεία που υποδείχθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

Το έργο κατασκευής έχουν αναλάβει από κοινού οι 4 από τις 5 μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 63 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοσή του θα γίνει τμηματικά σε διάστημα 5 έως 8 μηνών από σήμερα.

Κλείνω την εισαγωγική μου τοποθέτηση σημειώνοντας ότι τα αυξημένα μέτρα προστασίας – που θα σας ανακοινώσει η Υπουργός – στόχο έχουν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για τη διαμόρφωση και λήψη αυτών των μέτρων, η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με την αρμόδια επιτροπή των ειδικών.

Ο Πρωθυπουργός έχει εγκρίνει τη σημαντική ενίσχυση του Προϋπολογισμού της Παιδείας, ενίσχυση που κρίνεται απαραίτητη λόγω του κοροναϊού, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών.

Η Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Πρωθυπουργό για όλο τον σχεδιασμό που αφορά την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.
Και αυτό, γιατί η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024