Ο ΠΟΥ ελπίζει ο κοροναϊός να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια
Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η κρίση του νέου κοροναϊού μπορεί να τελειώσει σε λιγότερα από δύο χρόνια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Η πανδημία της ισπανικής γρίπης που έπληξε όλον τον πλανήτη το 1918 χρειάστηκε επίσης δύο χρόνια για να περάσει, υπενθύμισε.
«Με τη σημερινή κατάστασή μας, με περισσότερη τεχνολογία, φυσικά με περισσότερες διασυνδέσεις, ο ιός έχει περισσότερες πιθανότητες να διαδοθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα» είπε.
«Ταυτόχρονα, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να τον σταματήσουμε» πρόσθεσε.
Περισσότεροι από 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 793.382 πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.
Διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη χωρίς lockdown
Πάντως, όπως επεσήμανε την Πέμπτη ο ΠΟΥ, στην Ευρώπη, η διαχείριση της πανδημίας μπορεί πλέον να γίνει χωρίς να επιβληθεί lockdown στο σύνολο της κοινωνίας χάρη στην προετοιμασία των αρχών και στις γνώσεις που έχουν συσσωρευθεί αυτούς τους τελευταίους μήνες.
«Με τα βασικά μέτρα σε εθνική κλίμακα και τα πρόσθετα στοχευμένα μέτρα, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση για να εξαλείψουμε τις τοπικές αναζωπυρώσεις του ιού. Μπορούμε να διαχειρισθούμε τον ιό και να διατηρήσουμε σε λειτουργία την οικονομία και το εκπαιδευτικό σύστημα» δήλωσε από την Κοπεγχάγη ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.
Εδώ και δύο μήνες, η Ευρώπη καταγράφει συνεχή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου καταγράφηκαν 40.000 επιπλέον κρούσματα σε σχέση με αυτά του Ιουνίου, όταν ο αριθμός τους βρισκόταν στο χαμηλότερο σημείο.
- Η έκθεση All Eyes on Palestine στην Αθήνα – Η σύγχρονη τέχνη ως εργαλείο αντίστασης
- Αποκαθίσταται ιστορικό κτίριο της Κέρκυρας
- Τι πρέπει να πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου
- Ραγδαίες εξελίξεις στο φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη και ο επιχειρηματίας φίλος του
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442