Καμπανάκι Φάουτσι για κοροναϊό : «Η προσπάθεια για ανοσία της αγέλης θα οδηγούσε σε αμέτρητους θανάτους»
Αν οι ΗΠΑ επέτρεπαν στις λοιμώξεις κοροναϊού να συνεχιστούν ανεξέλεγκτα, με στόχο την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν δυσβάσταχτος, ειδικά μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας
Αν οι ΗΠΑ επέτρεπαν στις λοιμώξεις κοροναϊού να συνεχιστούν ανεξέλεγκτα, με στόχο την επίτευξη ανοσίας της αγέλης, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν δυσβάσταχτος, ειδικά μεταξύ των ευάλωτων ομάδων, δήλωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας.
Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, εξήγησε τους κινδύνους σε συνομιλία του στο… Instagram, με τον ηθοποιό Μάθιου Μακόναχι.
«Αν το κολλούσαν όλοι, ακόμη και με το σχετικά υψηλό ποσοστό ασυμπτωματικών – πολλοί άνθρωποι θα πέθαιναν», τόνισε ο Φάουτσι.
«Πρέπει να δούμε τις ΗΠΑ με την επιδημία παχυσαρκίας που έχουν. Με τον υψηλό αριθμό ατόμων με υπέρταση. Με τον αριθμό εκείνων που πάσχουν από διαβήτη. Αν κολλήσουν όλοι, οι νεκροί θα είναι αμέτρητοι, και κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι αποδεκτό», εξήγησε.
Η ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται όταν περίπου το 70% με 90% ενός πληθυσμού αποκτά ανοσία σε μια ασθένεια, είτε μέσα από τη φυσική λοίμωξη και ανάρρωση, είτε μέσω του εμβολιασμού. Όταν συμβαίνει αυτό, η ασθένεια είναι λιγότερο πιθανό να μεταδοθεί σε εκείνους που δεν έχουν ανοσία, απλώς και μόνο επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί δυνητικοί φορείς ώστε να τους φτάσει.
Παραμένει αβέβαιο αν οι επιζώντες του κοροναϊού έχουν ανοσία, ωστόσο δεν έχουν λείψει οι φωνές που ζητούν η νέα ασθένεια να αφεθεί ανεξέλεγκτη με στόχο την ταχύτερη επίτευξη ανοσία της αγέλης. Όμως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τα νοσοκομεία στην κατάρρευση. Οι γιατροί θα δέχονταν αφόρητες πιέσεις και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πέθαιναν, όχι μόνο από κοροναϊό, αλλά και από άλλα προβλήματα υγείας.
Πηγή: www.cnn.com
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)














![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442