Ξάφνιασε τις ΗΠΑ ο αμερικανός Πρόεδρος με αίτημα του για αλλαγή στους κανονισμούς ύδρευσης

Λένε ότι ένας πολιτικός ηγέτης πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά, να μην βρίσκεται απομονωμένος μέσα στη γυάλα της εξουσίας και να μην είναι αποκομμένος από τον λαό και τις καθημερινές του ανάγκες.

Μπορεί τα μεγάλα δημοσιονομικά ζητήματα και η χάραξη των γεωπολιτικών στρατηγικών να έχουν προτεραιότητα ως προς την άσκηση της κρατικής εξουσίας, όμως η ευημερία ενός λαού εξαρτάται πολύ από το κατά πόσο θα ικανοποιηθούν οι απλές καθημερινές του ανάγκες.

Όταν λοιπόν ο ηγέτης αποφασίζει με βάση αυτές, όλα πηγαίνουν καλά. Τα προβλήματα έρχονται όταν ένας ηγέτης χάρασσει την κυβερνητική πολιτική θέλοντας να ικανοποιήσει μια καθημερινή ανάγκη που μάλλον έχει μόνο αυτός.

Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και του κανόνες που διέπουν τις «μπαταρίες» μπάνιου στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, sύμφωνα με νόμο του 1992, οι ντουζιέρες στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να διοχετεύουν περισσότερο από 9,5 λίτρα νερό το λεπτό. Η κυβέρνηση Τραμπ όμως σκοπεύει να αυξήσει το όριο.

Παρά τις αντιρρήσεις οικολογικών και καταναλωτικών οργανώσεων, που χαρακτηρίζουν μια ενδεχόμενη αύξηση της ροής του νερού ως αχρείαστη σπατάλη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αντίθετη γνώμη:

«Ντουζιέρες…Κάνεις ντουζ και το νερό δεν βγαίνει. Θες να πλύνεις τα χέρια σου και το νερό δεν βγαίνει. Τι κάνεις λοιπόν; Κάνεις ντουζ για περισσότερη ώρα; Επειδή τα μαλλιά μου – Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια»

Ο Αντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής ενός οργανισμού προστασίας των φυσικών πόρων, χαρακτήρισε την πρόταση του αμερικανού προέδρου «ανόητη» σημειώνοντας πως με κάποια συγκεκριμένα επιστόμια βρύσης και ντουζιέρας «θα μπορούσες να έχεις ροή που θα μπορούσε να σε πετάξει έξω από το μπάνιο. Αν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για ένα καλό ντουζ, μπορούμε να του υποδείξουμε μερικές εξαιρετικές ιστοσελίδες που σε βοηθούν να διαλέξεις μια καλή ντουζιέρα που σου προσφέρει ένα πολύ καλό ντουζ».

Το αν τελικά ο Ντοναλντ Τραμπ αποφασίσει να σερφάρει στο διαδίκτυο ή να προχωρήσει σε αλλαγή του νόμου παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters πάντως οι οικολογικές οργανώσεις δηλώνουν έτοιμες να προσβάλουν μια ενδεχόμενη αλλαγή του νόμου στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr