Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ διαφωνεί και με τον Εσπερ - Συζητά την απόλυσή του

Ο Τραμπ διαφωνεί και με τον Εσπερ – Συζητά την απόλυσή του

Η σχέση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Αμυνας Μαρκ Εσπερ δεν είναι καλή και ο αμερικανός πρόεδρος έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να τον αντικαταταστήσει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει με συμβούλους του την πιθανότητα να αντικαταστήσει τον υπουργό Αμυνας, Μαρκ Εσπερ, μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου, με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις τους σε σειρά θεμάτων.

Οι διαφωνίες

Πηγή με γνώση του θέματος, που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί, σχολίασε ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι καλή, όμως ο Τραμπ δεν σκοπεύει να αποπέμψει τον Εσπερ μέχρι να εκφράσουν οι ψηφοφόροι τη γνώμη τους για το αν θα ανανεώσουν τη θητεία του στην προεδρία, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ προβληματίστηκε από το γεγονός ότι ο Εσπερ αντέδρασε στην πρόθεσή του να επικαλεστεί τον Νόμο Περί Εξεγέρσεων για να αναπτύξει στρατιωτικές και ομοσπονδιακές δυνάμεις για να καταστείλουν τις ταραχές που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Ο υπουργός φαίνεται επίσης ότι διαχώρισε τη θέση του τον περασμένο μήνα, όταν απαγόρευσε ντε φάκτο τη σημαία της Συνομοσπονδίας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τη στιγμή που ο Τραμπ επικαλείτο την ελευθερία της έκφρασης για να υπερασπιστεί τους Αμερικανούς που υψώνουν τη συγκεκριμένη σημαία.

«Φανταστική ομάδα»

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει συγκεντρώσει μια φανταστική ομάδα στον Λευκό Οίκο και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει επιτύχει αδιαμφισβήτητες επιτυχίες εκ μέρους του αμερικανικού λαού.

»Δεν έχουμε κάποιες ανακοινώσεις για το προσωπικό αυτήν τη στιγμή και δεν θα ήταν πρέπον να κάνουμε εικασίες για αλλαγές μετά τις εκλογές ή κατά τη δεύτερη θητεία», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί.

Το Πεντάγωνο δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Αξιωματούχος πάντως, σημείωσε ότι οι αλλαγές στα κορυφαία αξιώματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο τέλος μιας προεδρικής θητείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024