Δήλωση – βόμβα έκανε πριν από λίγο ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Numan Kurtulmus, για την Αγιά Σοφιά, κι ενώ τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν «κλίμα» υπέρ των σχεδίων του Ερντογάν που θέλει να τη μετατρέψει τζαμί.
Σύμφωνα με την Milliyet, ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP, δήλωσε: «Αν με ρωτούσατε θα την άνοιγα σήμερα. Ελπίζουμε η Αγία Σοφία να ανοίξει νωρίτερα και πριν τις 15/7. Περιμένουμε να ανοίξει για προσευχή. Ελπίζουμε σε θετική απόφαση του ΣτΕ».
Νωρίτερα, τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούσαν να δημιουργήσουν «κλίμα» υπερ των σχεδίων Ερντογάν που θέλει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Κι αυτό ενόψει της επικείμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας για το θέμα.
Σειρά σήμερα είχε δημοσιογράφος της φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Σαμπάχ», ο οποίος χωρίς να το αναφέρει ξεκάθαρα, εκτιμά ότι –με βάση πληροφορίες του- το καθεστώς του τζαμιού της Αγίας Σοφίας θα διασφαλιστεί.
Όπως μεταδίδει το sigmalive.com, o Οκάν Μουντερίσογλου αναφέρει, ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι ομόφωνη και ότι η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της σύνταξής της.
«Η απόφαση θα είναι πολύ συγκεκριμένη και θα εξαλείψει τις συζητήσεις ριζικά», αναφέρει.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.