Κοροναϊός: Κόκκινος συναγερμός στο Κιλκίς με κρούσμα σε έγκυο – Έκλεισαν σχολεία, σε καραντίνα δομή φιλοξενίας
Στη δομή φιλοξενούνται 1.550 άτομα κξαι έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα ενώ φυλάσσεται και η είσοδός της από την Αστυνομία.
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Κιλκίς καθώς μία έγκυος συμπτωματική γυναίκα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών της Νέας Καβάλας βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.
Συνεργεία του ΕΟΔΥ έφτασαν σήμερα στην δομή φιλοξενίας προκειμένου να λάβουν δείγματα και να ελέγξουν τυχόν διάδοση του κοροναϊού στους φιλοξενούμενους.
Η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει μπει από χτες το βράδυ σε καραντίνα και φυλάσσεται η είσοδός της από την Αστυνομία.
Σήμερα τα συνεργεία του ΕΟΔΥ λαμβάνουν δείγματα από τους πρόσφυγες και μετανάστες για να ελέγξουν την επέκταση του κοροναϊού.
Η δομή έχει ελεγχθεί στο παρελθόν, όμως οι δειγματοληψίες και τα τεστ αφορούσαν το 5% του πληθυσμού της.
Τώρα θα γίνουν εκτεταμένα τεστ στο 30% του πληθυσμού, δηλαδή σε περίπου 500 άτομα.
Σε συναγερμό ετέθη και ο τοπικός δήμος Παιονίας από την πρώτη στιγμή εντοπισμού του κρούσματος.
Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης, «αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα έξι σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».
Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.
Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Σιωνίδης, «προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους και ειδικά στην πλατεία του Πολυκάστρου, όπου συνηθίζουν να συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες. Και παράλληλα, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, προτού αρχίσουν οι συναλλαγές, απολυμάναμε τους χώρους των τεσσάρων ΑΤΜ, όπου συγκεντρώνονται πολλοί μετανάστες και πρόσφυγες στις αρχές κάθε μήνα για να αναλάβουν τα επιδόματά τους. Θα συνεχίσουμε όπου χρειάζεται να κάνουμε απολυμάνσεις, προκειμένου να προστατευτεί η περιοχή».
- ΕΕ: Τουλάχιστον 40.538 έπαθαν καρκίνο λόγω της δουλειάς τους μέσα σε 10 χρόνια
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιο τρομακτικό σενάριο για τη Δύση απέχει 130 χλμ. από την πραγματικότητα
- Μαρτυρία μιας κλεμμένης εφηβείας: H θεατρική διασκευή της «Συναίνεσης» της V. Springora στο Υπόγειο του Τέχνης
- Μήπως ο εγκέφαλος σου είναι ακόμα έφηβος; Αυτές είναι οι 5 ηλικίες του πιο σημαντικού ανθρώπινου οργάνου
- Γιορτές στην Ευρώπη: Αναζητώντας την τέλεια χριστουγεννιάτικη αγορά
- Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα ανιψιός και επιχειρηματίας για τη διπλή δολοφονία – Πώς φτάσαμε στις δύο συλλήψεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Τουλάχιστον 9 στρατιώτες της Ταϊλάνδης νεκροί μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών με την Καμπότζη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 11.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/colton-sturgeon-6FQuEH9mcNk-unsplash-315x220.jpg)























![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)
![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442