Τέλος οι τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κοροναϊό – Συγκινητικό «αντίο» Τσιόδρα και Χαρδαλιά
Το τέλος των τηλεοπτικών ενημερώσεων για τον κοροναϊό, όπως τις είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή -τελευταία όπως απαοδείχτηκε- ενημέρωση μπροστά από τις κάμερες
Το τέλος των τηλεοπτικών ενημερώσεων για τον κοροναϊό, όπως τις είχαμε συνηθίσει τους τελευταίους μήνες ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη σημερινή -τελευταία όπως αποδείχτηκε- ενημέρωση μπροστά από τις κάμερες.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, εμφανώς συγκινημένος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα κατάφερε η Ελλάδα όλους αυτούς τους μήνες στην επιτυχημένη μάχη με τον φονικό ιό, υπογράμμισε πως «δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση».
«Θέλω και εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου» είπε και εξήγησε πως η ενημέρωση θα γίνεται γραπτά σε καθημερινή βάση έως τις 31 Μαΐου και στη συνέχεια μια φορά την εβδομάδα, όπως γίνεται με τη γρίπη.
«Όπως με έμαθαν οι δάσκαλοι μου, παρέμεινα μαθητής και όχι καθηγητής. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά δεδομένα, χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απάντησε σε όσους είχαν ασκήσει κριτική.
Τι απάντησε στους επικριτές του
«Σε μια κατάσταση με συνεχείς αβεβαιότητες, τις οποίες κατά καιρούς σας παρουσίασα. Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις, χωρίς να παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις. Χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα. Χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα» είπε και συμπλήρωσε:
«Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε τέτοιο διάλογο. Δεν ήθελα να δώσω αφορμές για αναπαραγωγή του μη επιστημονικού λόγου. Σε μοναδικές στιγμές της ιστορίας, ίσως στη δυσκολότερη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ εύκολα μπόρεσαν και αναμείχθηκαν το ψέμα με την αλήθεια. Για να αναπαραχθεί το ψέμα ως αλήθεια. Το παρανοϊκό να παρουσιαστεί ως λογικό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοήθησαν, ούτε βοηθούν» κατέληξε.
«Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία»
Ο κ. Τσιόδρας έκλεισε την τοποθέτησή του με ένα ποίημα γεμάτο νόημα και ευχαριστώντας μας για όλα.
Mπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά..
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.
Πολύ…
Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.
Πολύ…
Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς.
Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.
Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.
Που μπορώ και κλαίω ακόμα.
Και που τραγουδάω… μερικές φορές…
Στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού
Υπενθυμίζεται ότι για το τέλος της ενημέρωσης είχε… προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνει στενότατος συνεργάτης του.
Δείτε το βίντεο:
Λύγισε και ο Χαρδαλιάς
Στη συνέχεια, το δικό του «αντίο» είπε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρφαλιάς, ο οποίος τόνισε ότι «η νέα φάση της προσπάθειάς μας, σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όχι με τον έκτακτο χαρακτήρα που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Από το δύσκολο «Μένουμε Σπίτι» έχουμε περάσει στο εξίσου δύσκολο «Μένουμε Ασφαλείς».
«Η επικοινωνία μας μετά από 72 ημέρες μπαίνει σε νέα φάση. Ένας κύκλος κλείνει αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση. Καλή δύναμη , καλή συνέχεια σε όλους μας. Μένουμε ασφαλείς, βγαίνουμε νικητές» κατέληξε με τρεμάμενη φωνή.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442