Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο

Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στο Ρέθυμνο

Στην ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο προχωρά η κυβέρνηση, ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουρισμό, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Στην ίδρυση Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο προχωρά η κυβέρνηση, ως μέτρο ενίσχυσης της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον τουρισμό, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία Σχολής Ξεναγών στο Ρέθυμνο εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά και τη σημερινή τοποθέτηση του υφυπουργού Τουρισμού, Μ. Κόνσολα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» και αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και τη θωράκιση του επαγγέλματος του ξεναγού στην Κρήτη.

Ο υφυπουργός και βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Τουρισμού, για τη συμβολή του στην υλοποίηση του σχεδιασμού, ενώ παράλληλα, ευχαρίστησε και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη που αναγνώρισε τη σημασία του εγχειρήματος στηρίζοντας στην πράξη την προσπάθεια παρέχοντας λύσεις για τη στέγαση της Σχολής.

«Η δημιουργία Σχολής Ξεναγών στην Κρήτη, με έδρα το Ρέθυμνο, μετουσιώνει μια μεθοδική και συλλογική διεκδίκηση για τη δημιουργία υποδομών που θα συμβάλουν καθοριστικά στην θωράκιση αλλά και στη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνοντας παράλληλα πως με τη συμβολή του υφυπουργού Τουρισμού, στην ταχύτητα με την οποία προχώρησε η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και η βοήθεια του δημάρχου κ. Μαρινάκη σχετικά με τις λύσεις στο θέμα στέγασης της σχολής, αυτή θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο.

«Μέσα από μια γόνιμη συνεργασία η Κρήτη τίθεται ξανά στο επίκεντρο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αναδιαμόρφωση της τουριστικής εκπαίδευσης. Φυσικά παραμένει επιτακτική η ανάγκη ίδρυσης της σχολής Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προκειμένου να παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο φάσμα ερευνάς και εκπαίδευσης για το δυναμικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024