Μετρό : Τον Ιούλιο σε Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια
Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αναφέρθηκε στη νέα γενιά έργων που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Στο μεγάλο project των 13-15 δισ. και τη νέα γενιά έργων που σχεδιάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα θέματα της οδικής ασφάλειας και αποκάλυψε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 7.000 σημειακές παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ύψους 450. εκατ. ευρώ.
Για το Μετρό
Για το Μετρό στον Πειραιά, είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί. «Μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμοι και λειτουργικοί οι τρεις πρώτοι σταθμοί του Μετρό. Δηλαδή, η Αγία Βαρβάρα, ο Κορυδαλλός και η Νίκαια, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε αυτές τις πυκνοκατοικημένες περιοχές».
Όσον αφορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι προχωράει και ότι υπάρχει πρωθυπουργική δέσμευση το 2023 να παραδοθεί ενιαίο στους Θεσσαλονικείς, χωρίς «εικονικές πραγματικότητες και μουσαμάδες», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Για το οδικό δίκτυο
Όπως είπε ο Γιώργος Καραγιάννης, παρά το ότι η κυβέρνηση βρήκε μελετητική ανωριμότητα έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι έτοιμη να προχωρήσει μια νέα γενιά έργων.
«Παρά τα βήματα προόδου που έχει κάνει η χώρα σε νέους και σύγχρονους αυτοκινητόδρομους, σίγουρα χρειάζονται ακόμη πολλά έργα να γίνουν. Γι’ αυτό και προωθούμε ένα πακέτο έργων της τάξεως των 13. δισ. – μπορεί και περισσότερο – για τα επόμενα χρόνια».
Όπως επισήμανε, τα έργα υποδομής έχουν πολύ μεγάλο πολλαπλασιαστή ωφέλειας προς την εθνική οικονομία. «Όταν πέφτει ένα ευρώ στις κατασκευές, στην πραγματική οικονομία γυρνάνε δύο», τόνισε ο Γιώργος Καραγιάννης, επισημαίνοντας και τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
«Ήδη συζητούσαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ένα έργο που είναι έτοιμο να ξεκινήσουμε, την επέκταση του Ε65, που συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό. Ένα έργο της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργήσει 1.500 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442