Επ’ αόριστον αναβολή των ταξιδιών στο εξωτερικό συστήνεται στους Βρετανούς πολίτες, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας αλλάζει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού.

Στις 17 Μαρτίου οι οδηγίες της κυβέρνησης καλούσαν τους πολίτες να αναβάλλουν κάθε πτήση εκτός εκείνων που κρίνονταν ως “απολύτως απαραίτητες” τουλάχιστον για 30 ημέρες.

Πλέον αυτή η συμβουλή επεκτείνεται “επ’ αόριστον”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει: “Ταξιδιωτική ενημέρωση: Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει την επ’ αόριστον αναβολή κάθε διεθνούς ταξιδιού που δεν κρίνεται ως απολύτως απαραίτητο”.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Η κατάσταση μεταβάλλεται διαρκώς. Οι ταξιδιώτες ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με έντονη αναταραχή και να μην έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη Μεγάλη Βρετανία”.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τους ακριβείς προορισμούς που θα πρέπει να αποφεύγονται.

Η απόφαση στα χέρια των πολιτών

Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: “Το κατά πόσον ένα ταξίδι είναι αναγκαίο ή όχι είναι απόφαση των πολιτών. Ενδέχεται να πρέπει να παρευρεθείτε σε κάποια οικογενειακή η επαγγελματική υποχρέωση. Οι συνθήκες διαφέρουν για κάθε άτομο. Μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε μια πληροφορημένη απόφαση με βάση τους κινδύνους”.

Επιπλέον, συστήνεται η εσπευσμένη επιστροφή των Βρετανών κατοίκων που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τους Βρετανούς που είχαν ήδη οργανώσει και προπληρώσει για τις διακοπές τους, απευθυνόμενοι στα ταξιδιωτικά τους γραφεία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην επιστροφή χρημάτων ή στην μετακίνηση του πακέτου διακοπών τους σε κάποια μελλοντική ημερομηνία.

Πηγή: www.lbcnews.co.uk

Γράψτε το σχόλιο σας