Κοροναϊός – Ιταλία : «Η επιδημία δε θα φύγει ούτε τους επόμενους τρεις μήνες»
«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», προσέθεσε ο ίδιος
Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κοροναϊού, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει σχεδόν 3.000 νεκρούς στη χώρα, εκτιμά σήμερα ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.
Δηλώσεις σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας
«Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δήλωσε ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεν είναι και δεν θα είναι ένα βραχύχρονο πράγμα, όμως εάν κατορθώσουμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξω από τη χαρά μου», πρόσθεσε ο ίδιος. Η Ιταλία έχει λάβει αυστηρά μέτρα περιορισμού, που συνοδεύονται από κλείσιμο όλων των σχολείων και των καταστημάτων που δεν ικανοποιούν βασικές ανάγκες του πληθυσμού.
Ο Γκάλι αντιπροσωπεύει μία μεγάλη προσωπικότητα στον τομέα των λοιμωδών νόσων στο νοσοκομείο Σάκο στο Μιλάνο, σε μία περιοχή (Λομβαρδία) που έχει πληγεί όσο καμμία άλλη, με 2.000 θανάτους και 17.000 κρούσματα. Η Ιταλία είναι η δεύτερη σε θύματα χώρα (2.978) μετά την Κίνα (3.245) όμως βάσει της εξέλιξης της επιδημίας είναι βέβαιο πως θα την ξεπεράσει.
«Το εμβολιο είναι μία ελπίδα, υπάρχουν 18 προγράμματα που τρέχουν για να παράξουν εμβόλιο. Κάτι θα βγει από αυτά, είναι βέβαιο, όμως αμφιβάλλω εάν θα είμαστε ικανοί να περιορίσουμε την επιδημία και να την ξεπεράσουμε ενώ περιμένουμε ακόμη το εμβόλιο. Εάν είμαστε τυχεροί, το εμβόλιο θα έλθει μετά το καλοκαίρι, όχι πριν από αυτό», κατέληξε ο Γκάλι.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
- Μελίσα Γκίλμπερτ – Γνώριζε ότι ο σύζυγός της κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση πριν τον γάμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442