Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο αριθμός «κλειδί» στο πλάνο του Μαρτίνς

Ο αριθμός «κλειδί» στο πλάνο του Μαρτίνς

Οι πειραιώτες βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα γιατί το αξίζουν κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι προπονητές των αντιπάλων ομάδων.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται σήμερα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λίγες μόλις μέρες μετά από τον εντός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ.

Είναι φυσικά ξεκάθαρο πως ο προπονητής των ερυθρόλευκων, Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε την χρονική πολυτέλεια να προετοιμάσει όπως θα ήθελε την ομάδα του για τον αποψινό αγώνα με τον δικέφαλο του Βορρά.

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν στην Τούμπα έχοντας μόλις μια προπόνηση μετά το ματς με τους λονδρέζους, καθώς την Παρασκευή όσοι έπαιξαν με την Άρσεναλ έκαναν αποθεραπεία.

Το θέμα βέβαια είναι πως ο Πορτογάλος τεχνικός καλείται να πάρει τις σωστές αποφάσεις προκειμένου να πετύχει ο Ολυμπιακός τον στόχο του στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να σκέφτεται τι έγινε στο πρώτο ματς με τους κανονιέρηδες ή τι θα γίνει στη ρεβάνς.

Τώρα στο μυαλό του 50χρονου προπονητή υπάρχει μόνο το παιχνίδι με τον δικέφαλο του Βορρά και ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του για να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μαρτίνς δεν «άνοιξε τα χαρτιά του» στην χθεσινή προπόνηση στο  Ρέντη σε ότι έχει να κάνει με την εντεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα, ωστόσο είναι δεδομένο πως στο μυαλό του Πορτογάλου υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ένας αριθμός που είναι το 8, ο αριθμός δηλαδή που έχει στην φανέλα του ο Γκιγιέρμε, με τον Βραζιλιάνο μέσο να είναι αυτός που καλείται να δώσει τις περισσότερες λύσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Γκιγιέρμε είναι αυτός που μπορεί να δώσει άλλον «αέρα» στους ερυθρόλευκους και ο Μαρτίνς θέλει ένα μεγάλο παιχνίδι από τον 28χρονο λατινοαμερικάνο χαφ.

Τόσο σε ότι έχει να κάνει με το ανασταλτικό όσο και με το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία πως ο Γκιγιέρμε επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων και δικαιολογημένα ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά πάνω στον έμπειρο μέσο.

Ο καλός Γκιγιέρμε δίνει ώθηση στην ομάδα του και έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά για να πάρει στις «πλάτες» του τον Ολυμπιακό. Είναι λογικό λοιπόν να στηρίζει πολλά ο Πέδρο Μαρτίνς στον Βραζιλιάνο, θεωρώντας πως είναι ο παίκτης (μαζί με τον Βαλμπουενά) που θα ηγηθεί της προσπάθειας των ερυθρόλευκων στην Τούμπα.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να επισημανθεί πως υπάρχει κούραση για τους παίκτες του Ολυμπιακού, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ωστόσο ο Μαρτίνς περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν ένταση κι ενέργεια στο ματς.

Κι αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία για να πετύχουν οι ερυθρόλευκοι τον στόχο τους στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο προπονητή να εστιάζει πολύ στις προσωπικές μονομαχίες.

Οι πειραιώτες βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα γιατί το αξίζουν κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους και οι προπονητές των αντιπάλων ομάδων.

Εκεί θέλουν να παραμείνουν και μετά τον αγώνα στην έδρα του ΠΑΟΚ και αν το καταφέρουν θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενόψει των πλέι οφ που ακολουθούν.

Επιστρέφοντας όμως στον αριθμό 8 και στα πλάνα του Μαρτίνς, ένα είναι σίγουρο. Ο Γκιγιέρμε είναι το «κλειδί» για να πετύχουν τον στόχο τους οι ερυθρόλευκοι και ο 50χρονος τεχνικός θέλει από τον Βραζιλιάνο να βοηθήσει τον Βαλμπουενά στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού.

Ο μεσοαμυντικός των πειραιωτών έχει τις δυνατότητες να «μοιράζει την τράπουλα» και να γίνει ο… άσσος στο «μανίκι» του Πέδρο Μαρτίνς σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024