Στο στόχαστρο ο Τζόνσον για τις πολυτελείς διακοπές του στην Καραϊβική
Μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς πήγαν διακοπές, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 15.000 λίρες (17.900 ευρώ) στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ, έναν προορισμό που επιλέγει το διεθνές τζετ σετ στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.
Στο μικροσκόπιο μπήκαν οι πολυτελείς χριστουγεννιάτικες διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Καραϊβική. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κλήθηκε σήμερα να δώσει εξηγήσεις, με την αντιπολίτευση να τον απειλεί με τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας εις βάρος του.
Μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ο Μπόρις Τζόνσον και η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς πήγαν διακοπές, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 15.000 λίρες (17.900 ευρώ) στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ, έναν προορισμό που επιλέγει το διεθνές τζετ σετ στον Άγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες.
Ο Τζόνσον υποστηρίζει ότι τις διακοπές του πλήρωσε ο Ντέιβιντ Ρος, ένας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse.
Αξίας 15.000 λιρών
Όπως όφειλε, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αυτήν την παροχή σε είδος ενώπιον του κοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι αποδέχθηκε «μια διαμονή για ιδιωτικές διακοπές για τη σύντροφό μου και εμένα, αξίας 15.000 λιρών».
Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή, ο Ντέιβιντ Ρος πλήρωσε για αυτές τις διακοπές που πήγε το διάστημα 26ης Δεκεμβρίου-5ης Ιανουαρίου.
«Όλες οι απαιτήσεις περί διαφάνειας έγιναν σεβαστές» σχολίασε μια εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.
Εντούτοις, στον βρετανικό Τύπο, ένας εκπρόσωπος τύπου του Ντέιβιντ Ρος διαβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας απλά βοήθησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να βρει ένα κατάλυμα, χωρίς να καταβάλει ο ίδιος κάποιο αντίτιμο.
Μπροστά στη σύγχυση που προκάλεσαν οι εξηγήσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου διευκρίνισε: «Ο Ρος διευκόλυνε μια διαμονή για τον Τζόνσον στο Μιστίκ ύψους 15.000 λιρών. Πρόκειται, επομένως, για μία παροχή σε είδος εκ μέρους του Ρος στον Τζόνσον και η δήλωση του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι ακριβής».
Εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των Εργατικών, ο βουλευτής Τζον Τρίκετ ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του.
- Εισβολές και ναρκοτρομοκρατία: Πώς η «έκτακτη ανάγκη» έγινε η καραμέλα του Τραμπ για την επέκταση της εξουσίας του
- Ο Νικολάς Μαδούρο ως «ταξιτζής» δηλώνει έτοιμος για να συζητήσει με τις ΗΠΑ για πετρέλαιο και ανάπτυξη
- Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν θα είναι απαραίτητα δίκαιη λέει ο Φινλανδός πρόεδρος Αλεξάντερ Σταμπ
- Κροατία: H δημόσια ραδιοφωνία της χώρας HRT προσπαθεί να μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες
- Γκάμπια: Τουλάχιστον 7 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)




























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442