Ο Ρόμνεϊ θα ψηφίσει υπέρ της καταδίκης του προέδρου Τραμπ
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
«Ο πρόεδρος είναι ένοχος μιας φρικτής κατάχρησης της εμπιστοσύνης του κόσμου. Γνωρίζω ότι ορισμένοι στο κόμμα μου θα αποδοκιμάσουν σθεναρά την απόφασή μου και, σε ορισμένους κύκλους, θα καταγγελθώ με σθένος», είπε ο γερουσιαστής από τη Γιούτα σε ομιλία του στη Γερουσία.
«Πιστεύω ότι η απόπειρα διαφθοράς των εκλογών για να διατηρήσεις την εξουσία είναι μια σκανδαλώδης επίθεση στο Σύνταγμα. Και για τον λόγο αυτό είναι αδίκημα και δεν έχω άλλη επιλογή, με βάση τον όρκο που έδωσα, παρά να εκφράσω αυτό το συμπέρασμα», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος στην εφημερίδα New York Times.
Ο Ρόμνεϊ, που θεωρείται μετριοπαθής, είχε στηρίξει το αίτημα των Δημοκρατικών να κληθούν νέοι μάρτυρες στη δίκη του προέδρου στη Γερουσία, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους. Αν και ήταν ο υποψήφιος του κόμματός του στις προεδρικές εκλογές του 2012 (οπότε ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα), κατά καιρούς έχει βρεθεί μακριά από την κομματική γραμμή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν πλέον πλήρως τον Τραμπ.
Είναι πιθανό ο Ρόμνεϊ να είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που θα ψηφίσει υπέρ της ενοχής του προέδρου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας