«Κάνε κάτι γιατρέ να πάρουμε τα 2.000 ευρώ» -Ετοιμόγεννες ζητούν να καθυστερήσουν τον τοκετό τους
Τι λέει μαιευτήρας...
Αρκετές είναι οι ετοιμόγεννες που θέλουν να καθυστερήσουν λίγες μέρες την γέννα τους, ώστε να προλάβουν το επίδομα τοκετού.
Ειδικότερα πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους, ζητώντας του να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης, προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την αρχή της χρονιάς.
Κάνε κάτι γιατρέ για να πάρουμε τα 2.000 ευρώ
«Κάνε κάτι γιατρέ για να πάρουμε τα 2.000 ευρώ και να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα έξοδα» είναι η φράση που ακούει τελευταία ο γυναικολόγος- μαιευτήρας κ. Βρυώνης που μίλησε στον ANT1, εξηγώντας ωστόσο, ότι η παράταση της κύησης δεν είναι απλή υπόθεση.
«Από τις αρχές Δεκεμβρίου, με αρκετές έγκυες που έχουν πιθανή ημερομηνία τοκετού στα τέλη της χρονιάς είχαμε αυτή την συζήτηση» πρόσθεσε.
Πότε θα λάβουν το επίδομα οι νέες μητέρες
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 θα δίνεται το επίδομα τοκετού των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, εξετάζεται το ενδεχόμενο το ποσό για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να μην καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις. Η πρώτη δόση θα δίνεται με τη γέννηση του παιδιού και η δεύτερη κάποιους μήνες αργότερα
- Η ώρα του ανακριτή για τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» – Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από το δικαστήριο
- Δημοσία δαπάνη η κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ
- Παναγιώτης Στάθης: Πέθανε η μητέρα του πριν βγει στον αέρα το «Καλημέρα Ελλάδα»
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Απανταχού Μανιατών
- Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Άνεμοι έως 9 μποφόρ στη Θεσσαλονίκη
- «Λατρεύω τη μυρωδιά της ναπάλμ το πρωί»: Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ ήταν ένας δευτεραγωνιστής με τον αέρα ενός σταρ του Χόλιγουντ
- Η viral αγκαλιά του Νεϊμάρ με ηλικωμένη φίλαθλο: Πραγματοποίησε το όνειρό της και… φορτσάρει για το δικό του (vid)
- Ουκρανία: Ξεκινά ο τρίτος γύρος συνομιλιών στη Γενεύη στο φόντο εκατέρωθεν επιθέσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442