Τουρκία: Περίπου 70 Σύροι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πόλη Ρας αλ Άιν
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, περίπου 70 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στη συριακή πόλη Ρας αλ Άιν
Αρκετές δεκάδες Σύροι πρόσφυγες, εγκατεστημένοι στην Τουρκία, επέστρεψαν για πρώτη φορά σήμερα σε μια ζώνη της βορειοανατολικής Συρίας απ’ όπου η Άγκυρα εκδίωξε τον περασμένο μήνα τους μαχητές της αραβοκουρδικής οργάνωσης SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, περίπου 70 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στη συριακή πόλη Ρας αλ Άιν, υπό την επίβλεψη του τουρκικού στρατού και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Τουρκίας. Είναι η πρώτη φορά που Σύροι οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους επιστρέφουν σε αυτή τη ζώνη.
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις
Τον περασμένο μήνα η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση».
Οι επιχειρήσεις αυτές ανεστάλησαν κατόπιν δύο συμφωνιών της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που προέβλεπαν την αποχώρηση της YPG από τη μεθόριο. Ωστόσο, με την επέμβασή της αυτή η Τουρκία έθεσε απευθείας υπό τον έλεγχό της μια λωρίδα μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 στα σύνορα των δύο χωρών, ανάμεσα στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Anadolu
- Το «πράσινο» περιτύλιγμα των BAFTA: Το αόρατο αποτύπωμα της λάμψης των βραβείων στο περιβάλλον
- Single και ευτυχία: Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
- Οι φίλοι του Έρικ Ντέιν δημιουργούν μια καμπάνια GoFundMe μετά το θάνατό του για να «υποστηρίξουν τις κόρες του»
- Ένα Σάββατο πρωί στην Καισαριανή – Εκεί που περπάτησαν και εκτελέστηκαν οι 200
- Η Κίνα στο έτος του Πύρινου Αλόγου – Μεταξύ εορταστικής ατμόσφαιρας και οικονομικής ανασφάλειας
- Brain drain: Εισιτήριο στο εξωτερικό με άγνωστο τον χρόνο επιστροφής – Τι κάνει τους νέους στην Ελλάδα να «φεύγουν»
- Ταμείο Ανάκαμψης: Στο φουλ οι μηχανές για 177 ορόσημα
- Το χάσμα Μητσοτάκη – Δένδια και η ανοιχτή πια συζήτηση στη ΝΔ για κόμμα που είναι πλέον πιο μικρό από την παράταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)























































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442