Αντικαθιστά τα ρυπογόνα βουλευτικά αυτοκίνητα με αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προκηρύσσει διαγωνισμό (που εκκρεμούσε από το 2009) για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ

Αντικαθιστά τα ρυπογόνα βουλευτικά αυτοκίνητα με αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, προκηρύσσει διαγωνισμό (που εκκρεμούσε από το 2009) για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Έτσι αλλάζει 191 κουφώματα εξωτερικού χώρου, μειώνει κατά 30% την κατανάλωση ενέργειας με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του θείου και εισάγει ενεργειακά συστήματα ψύξης και θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», όλα αυτά γίνονται ταχύτατα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα αμέσως μετά την ψήφιση του νέου κανονισμού της Βουλής. Tέλος, τον Γενάρη θα χορηγήσει σε όλους τους βουλευτές από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αξίας 1.500 ευρώ.

«Το κρασί ήταν άδικος φόρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε οινοπαραγωγούς σε οινοποιείο στην Ημαθία και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα επιστραφεί ο προπληρωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης το τελευταίο διάστημα υπέγραψε σημαντικές συμφωνίες. Με τις ΗΠΑ: για την αποφυγή δασμών σε λάδι και βρώσιμες ελιές. Με την Κίνα: για εξαγωγή κρόκου και ακτινιδίων. Και με τη συμφωνία ΕΕ- Κίνας: προϊόντα ΠΟΠ, που περιλαμβάνουν φέτα, ούζο, μαστίχα Χίου, ελιές Καλαμών, κρασιά Σάμου κ.λπ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr