Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε και προς το «αδελφό» κόμμα «Η Αριστερά» της Γερμανίας (Die Linke) τις υποσχέσεις που είχε δώσει για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έκανε στέλεχος του γερμανικού κόμματος

Την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε και προς το «αδελφό» κόμμα «Η Αριστερά» της Γερμανίας (Die Linke) τις υποσχέσεις που είχε δώσει για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έκανε στέλεχος του γερμανικού κόμματος στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ράιχσταγκ (το κτίριο της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής) για τις ελληνικές διεκδικήσεις.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», «όπως σημειώνει η DW, η εκπρόσωπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος “Η Αριστερά” (Die Linke) Ούλα Γέλπκε, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχαν συνεννοηθεί ότι άμεσα θα παρέδιδε ρηματική διακοίνωση στη γερμανική κυβέρνηση με το αίτημα για έναρξη διαπραγματεύσεων για τις ελληνικές διεκδικήσεις.

«Δυστυχώς αυτό δεν έγινε» ανέφερε η Γέλπκε. «Επανειλημμένα», πρόσθεσε, «ρωτούσαμε πότε θα την παραδώσουν. Μάταια. Μάλλον δεν ήθελαν να συνδεθεί αυτό το θέμα με τις διαπραγματεύσεις για τα δάνεια. Εγώ θα τα συνέδεα, διότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια σχετίζεται και με τις καταστροφές που υπέστη η χώρα στη γερμανική κατοχή».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr