Στις 25 Νοεμβρίου η αποπληρωμή του ΔΝΤ
Στις 25 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα προεξοφλήσει δάνεια του ΔΝΤ συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Στις 25 Νοεμβρίου η Ελλάδα θα προεξοφλήσει δάνεια του ΔΝΤ συνολικού ύψους 2,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα εγκρίθηκε μετά τον ESM κι από τη διοικούσα επιτροπή του ΔΝΤ και ήδη ο ΟΔΔΗΧ προετοιμάζεται για την καταβολή του ποσού και την προεξόφληση του τμήματος του χρέους προς το Ταμείο που καλύπτει την περίοδο έως το τέλος του 2020 και έχει υψηλό επιτόκιο (πάνω από 5%).
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι η διαδικασία αποπληρωμένης θα ολοκληρωθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες.
Επανέλαβε τους στόχους της κυβέρνησης για οικονομική μεγέθυνση 2% το 2019 και 2,8% το 2020. «Η επίδοση της ελληνικής οικονομίας ως προς τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, θα είναι αρκετά υψηλότερη από την αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου, όταν και διαμορφώθηκε στο 1,5%» εκτίμησε.
- Ιράν – Λαριτζανί: «Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»
- Ένας νέος κόσμος… «Χωρίς άντρες» στη Σκηνή Brecht-2510
- Η χώρα δεν έχει ανάγκη την ιδιωτική εξωτερική πολιτική του υπουργού Υγείας
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες – Τι είχε πει σε φίλους της
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442