Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στο One Channel
Μετά την αποκάλυψη ότι περίπου 1200 ανήλικα διέφυγαν από τις δομές φιλοξενίας και αγνοούνται, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από το θέμα της τύχης των ασυνόδευτων παιδιών, ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι μια καινούρια υπόθεση, αλλά συμβαίνει εδώ και χρόνια.
Στην εκπομπή One Direct μίλησε ο Γενικός Διευθυντής των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», Βασίλης Στραβαρίδης για ζήτημα του προσφυγικού και ιδιαίτερα για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.
Μετά την αποκάλυψη ότι περίπου 1200 ανήλικα διέφυγαν από τις δομές φιλοξενίας και αγνοούνται, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από το θέμα της τύχης των ασυνόδευτων παιδιών, ένα φαινόμενο το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Στραβαρίδη, δεν είναι μια καινούρια υπόθεση, αλλά συμβαίνει εδώ και χρόνια και έχει πλέον καταγραφεί στη συνείδηση του πολίτη ως κάτι συνηθισμένο.
Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» παρέχουν κάποια μορφής κλινικές δομές, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και γυναίκες, αλλά και δομές ψυχικής υγείας για όλους τους ανθρώπους.
Η οργάνωση δραστηριοποιείται στην Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και την Αθήνα και χρηματοδοτείται από δωρεές πολιτών, καθώς δε δέχονται πλέον κανένα κονδύλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.