Αν μια ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον δεν συνιστά είδηση, δεν ισχύει το ίδιο και για την συμπολίτισσα Σίτι. Κι όταν μάλιστα αμφότερες είναι ηττημένες την ίδια αγωνιστική, πρωτόγνωρο...
Μέχρι πριν λίγα χρόνια η ομάδα του Μάντσεστερ που πρωταγωνιστούσε και διεκδικούσε τίτλους ήταν η Γιουνάιτεντ και η Σίτι είχε τον ρόλο του κομπάρσου.
Εδώ και περίπου μια δεκαετία όμως και κυρίως μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί με τους «κόκκινους διαβόλους» να είναι σε δεύτερο ρόλο και τους «Πολίτες» να πρωταγωνιστούν έως και να… σαρώνουν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, εντός Νησιού πάντα.
Κάποτε μια ήττα για την Γιουνάιτεντ αποτελούσε είδηση, πλέον τείνει να γίνει είδηση όταν κερδίζει.
Έτσι στο ματς της Κυριακής ηττήθηκε για ακόμη μία φορά, από την Νιούκαστλ με 1-0 στο «St James’s Park» και με τους εννέα βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημά της στην Premier League αλλά και το χειρότερό της στο αγγλικό πρωτάθλημα γενικά μετά από τη σεζόν 1989-90 όταν στα ίδια ματς είχε οκτώ βαθμούς.
Τότε τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας, τώρα είναι ήδη στην 12η σε ισοβαθμία μαζί με άλλες δύο ομάδες.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα
Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έφερε ως παράδειγμα την ομάδα επι ημερών του Ποστέκογλου προκειμένου να εξηγήσει πώς θέλει να παίζει η Τότεναμ προκειμένου να πετύχει τη σωτηρία της.
H ήττα της Άρσεναλ με 1-2 από τη από την Μπόρνμουθ έβαλε για τα καλά στο... κόλπο της κατάκτησης του πρωταθλήματος τη Μάντσεστερ Σίτι. Το πρόγραμμα των δυο διεκδικητών ως το φινάλε της Premier League.