Ο πρίγκιπας Χάρι συνεχίζει το έργο της Νταϊάνα
«Η μητέρα μου περπάτησε σε αυτό το ναρκοπέδιο»
Ο πρίγκιπας Χάρι τίμησε σήμερα «με αίσθημα συγκίνησης» το έργο της μητέρας του Νταϊάνα στην Αγκόλα, καθώς περπάτησε στον δρόμο που κατασκευάστηκε σε ένα πρώην ναρκοπέδιο, το οποίο και η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε επισκεφθεί πριν από τον θάνατό της το 1997.

Ο ρόλος της Νταϊάνα
«Η μητέρα μου περπάτησε σε αυτό το ναρκοπέδιο» που είναι πλέον ένας «πολυσύχναστος δρόμος» στο Χουάμπο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγκόλας, δήλωσε ο δούκας του Σάσεξ, την πέμπτη ημέρα της επίσημης περιοδείας του στη νότια Αφρική.
«Νιώθω συγκίνηση που περπατώ στα βήματα της μητέρας μου» σε αυτόν τον δρόμο, ο οποίος έχει ονομαστεί Πριγκίπισσα Νταϊάνα, πρόσθεσε ο πρίγκιπας.
«Εξακολουθούν και υπάρχουν περισσότερα από 1000 ναρκοπέδια» στην Αγκόλα και «αναρωτιέμαι, εάν εκείνη βρισκόταν στη ζωή, εάν θα μας απασχολούσε ακόμη αυτό». «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι εκείνη θα το είχε τελειώσει» υπογράμμισε.
Λίγους μήνες μετά την επίσκεψή της στην Αγκόλα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. Τότε, ο Χάρι ήταν 12 ετών.
«Ας αφήσουμε αυτά τα όπλα στα βιβλία της ιστορίας, μια και καλή» προέτρεψε σήμερα ο 35χρονος Χάρι.
Το φιλανθρωπικό της έργο

Η μητέρα του είχε αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στις προσπάθειες για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Η φωτογραφία της, ενώ φορούσε ένα γιλέκο προστασίας και ειδικό κράνος, ενώ περπατούσε στο ναρκοπέδιο του Χουάμπο, είναι εμβληματική του σκοπού που υπερασπιζόταν.
Η συνέχεια της περιοδείας

Μετά τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και την Αγκόλα, ο δούκας του Σάσεξ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναμένεται να επισκεφθεί το Μαλάουι προτού πάει στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα βρίσκεται η σύζυγός του Μέγκαν με τον 4χρονο γιο τους Άρτσι. Η επίσημη περιοδεία τους θα τελειώσει στις 2 Οκτωβρίου.
- Έρευνα στην Τουρκία για τα στημένα παιχνίδια – Συνελήφθησαν παίκτες των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442