Moody’s : Πιστωτικά αρνητική η πτώχευση Thomas Cook για τις ελληνικές τράπεζες
Αρνητικό γεγονός για τις ελληνικές, τις κυπριακές και τις βουλγαρικές τράπεζες είναι η πτώχευση της Thomas Cook σημειώνει η Moody’s σε ανάλυσή της
Αρνητικό γεγονός για τις ελληνικές, τις κυπριακές και τις βουλγαρικές τράπεζες είναι η πτώχευση της Thomas Cook σημειώνει η Moody’s σε ανάλυσή της.
Υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των τουριστικών εσόδων και των επενδύσεων στις τρεις χώρες και θα επιβαρύνει την πιστωτική εικόνα επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με τον τουρ οπεραϊτορ.
Η Moody’s για την Thomas Cook
Η Moody’s υπολογίζει την έκθεση των τραπεζών σε επιχειρήσεις καταλυμάτων και εστίασης στο 10,8% για τις ελληνικές τράπεζες, στο 6,5% για τις βουλγαρικές και στο 13,9% για τις κυπριακές και αναφέρεται στην πιθανότητα «μετάστασης» των προβλημάτων σε κλάδους που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Υπενθυμίζει ότι οι κυβερνήσεις έσπευσαν να βοηθήσουν με την ελληνική να προχωρά σε εξαίρεση από το φόρο διαμονής για τις εταιρείες που επλήγησαν.
Διαβάστε επίσης : Thomas Cook: Σάλος με τους παχυλούς μισθούς των στελεχών της
Ειδικά για την Ελλάδα, ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται τις πληροφορίες ότι η Thomas Cook μετέφερε 3 εκατομμύρια τουρίστες ή περίπου 9% των συνολικών αφίξεων και είχε ισχυρή παρουσία σε Κρήτη και Κω όπου 70% και 25% των ξενοδοχείων, αντίστοιχα, είχαν συμβόλαιο με τον τουρ οπεραϊτορ.
Η Thomas Cook αποτελούσε πρωταγωνιστή στην τουριστική αγορά της Ελλάδας και η ανακοίνωση της χρεοκοπίας της αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για την εγχώρια οικονομία αναμένεται.
Η εταιρεία είχε το σήμα της σε 48 ξενοδοχεία και από αυτά, τα τέσσερα ήταν ιδιόκτητα.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, οι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το διάστημα αυτό, μέσω της Thomas Cook ανέρχονται σε 50.000.
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
- Μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)



![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442