Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Σάμο και Κύθηρα

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Σάμο και Κύθηρα

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στη Σάμο όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά και 5 ξενοδοχεία.

Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στη Σάμο όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά και 5 ξενοδοχεία.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 31 πυροσβέστες και 13 οχήματα, επίσης, μια αμάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες με Super Puma, καθώς και τρεις 3 ομάδες αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος με 30 πυροσβέστες με C130.

Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα και 4 υδροφόρες ΟΤΑ.

Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων. Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία καθώς και κάποια σπίτια κοντά στην περιοχή του Μεσόκαμπου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σάμο συνολικά μεταφέρθηκαν περίπου 1000 τουρίστες με ενέργειες της αστυνομίας και του δήμου με λεωφορεία καθώς πλωτά μέσα του λιμενικού στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου οι οποίοι από αργά χθες το βράδυ και μετά από ώρες επέστρεψαν πίσω στα καταλύματα τους.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλοία της Frontex και ιδιωτικά σκάφη.

Από το πέρασμα της φωτιά δεν αναφέρονται καταστροφές σε σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα αγροτικό αυτοκίνητο που κάηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά το βράδυ είχε δύο μέτωπα, το ένα προς το βουνό, το οποίο ήταν και το δυσκολότερο λόγω του δάσους και το δεύτερο προς την παραλία στην περιοχή της Γλυκόριζας.

Ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας και τα δύο αυτά μέτωπα ήταν σε πλήρη ύφεση.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Κύθηρα 

Σε ύφεση είναι πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ωστόσο -όπως αναφέρει- στο σημείο συνεχίζεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 25 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες.

Συνολικά επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024