Μιλς για το Μουντομπάσκετ: «Να γυρίσουμε Αυστραλία με μετάλλιο»
Ο ηγέτης της Αυστραλίας, Πάτι Μιλς, μίλησε για την μεγάλη νίκη των Boomers επί των Αμερικανών σε φιλική αναμέτρηση τονίζοντας πως όλοι θέλουν ένα μετάλλιο
Η Αυστραλία υποχρέωσε την Εθνική ομάδα της Αμερικής στην πρώτη ήττα (98-94) της σε οποιοδήποτε παιχνίδι μετά το 2006, όταν η Ελλάδα είχε νικήσει τις ΗΠΑ στο ημιτελικό του Παγκοσμίου στην Σαϊτάμα, με την ομάδα του Πάτι Μιλς να… παίρνει τα ηνία από την «γαλανόλευκη».
Ο παίκτης του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ήταν ο ηγέτης των «Boomers» πετυχαίνοντας 30 πόντους, ενώ ήταν ασταμάτητος στα τελευταία λεπτά του αγώνα σκοράροντας συνεχόμενα καλάθια.
Μετά το παιχνίδι σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως ήταν κάτι υπέροχο και πως πρέπει όλοι στην ομάδα να χτίσουν πάνω σε αυτό, ενώ επισήμανε την πολύ καλή σχέση που έχουν όλοι αυτοί οι παίκτες μεταξύ τους.
Ακόμη αναφέρθηκε και στον όμιλο της Αυστραλίας που έχει χαρακτηριστεί ως «ο όμιλος του θανάτου» όπου βρίσκεται μαζί με την Λιθουανία, τον Καναδά και τη Σενεγάλη, λέγοντας ότι στόχος είναι να περάσουν και γιατί όχι να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάτι Μιλς:
Για τη νίκη κόντρα στην Αμερική: «Είναι υπέροχο. Ελπίζω να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Είμαστε κάτι παραπάνω από ένα σύνολο παικτών, είμαστε ενωμένοι και αγαπάμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλον φορώντας τη φανέλα της Εθνικής. Είμαστε εδώ, δουλεύοντας σκληρά και πιέζοντας τον εαυτό μας να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο δεσμός μας είναι ανεκτίμητος, είμαστε εδώ για να στηρίζει ο ένας τον άλλο και να προσέχουμε τον συμπαίκτη μας».
Για τον όμιλο στο Παγκόσμιο και τον στόχο της Αυστραλίας: «Τον ονομάζουν όμιλο του θανάτου, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στον επόμενο γύρο και στο να κάνουμε μία καλή προσπάθεια στο τουρνουά. Ο Καναδάς έχει μία πολύ καλή ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή (Νικ Νερς), η Σενεγάλη έχει μία σκληρή ομάδα και η Λιθουανία έχει ένα φοβερό δίδυμο, τους Γιόνας Βαλαντσίουνας και Ντομάτας Σαμπόνις. Θα είναι τρία ματς γεμάτα ένταση και η μάχη για τη πρώτη θέση θα είναι τεράστια.
Θα είναι μία ευκαιρία για εμάς να λάμψουμε σε διεθνές επίπεδο, αλλά θέλουμε και ένα μετάλλιο, να επιστρέψουμε στη πατρίδα με κάτι. Είμαστε φιλόδοξοι και με κίνητρο. Πολλές ομάδες μπορούν να φτάσουν μέχρι τη τριάδα, αλλά πιστεύουμε ότι έχουμε την εμπειρία, τις δυνατότητες και το ταλέντο να κάνουμε φοβερά πράγματα φέτος. Θέλουμε ένα μετάλλιο, οι Boomers θέλουν ένα μετάλλιο!».
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Η Λίβερπουλ του Άρνε Σλοτ ηττήθηκε και από τη Μπράιτον με 2-1 και συμπλήρωσε 10 ήττες στην Premier League, γεγονός που είχε να συμβεί 10 ολόκληρα χρόνια.
Με 0-0 απέναντι στη Μαρκό, έκλεισε τη σεζόν στη Super League 2 η πρωταθλήτρια Καλαμάτα, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 εντός τον Ολυμπιακό Β’ . «Αγκαλιά» με την παραμονή η Ελλάς Σύρου νίκησε 1-0 τα Χανιά.
Με δύο γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ η Μπράιτον επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ η οποία έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και χάνει έδαφος για την τετράδα.
LIVE: Φούλαμ – Μπέρνλι. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φούλαμ – Μπέρνλι για την 31η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.