Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tο Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Ν. Τσιφόρος: Σταυροφορίες» & Down Town

Tο Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Ν. Τσιφόρος: Σταυροφορίες» & Down Town

Από αυτό το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», τα αξεπέραστα έργα του Νίκου Τσιφόρου, του συγγραφέα που με το ανατρεπτικό χιούμορ, τη σάτιρα και τον σαρκασμό κατάφερε να έχει ένα κοινό τόσο φανατικό όσο λίγοι ομότεχνοί του

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ παρουσιάζουν τον κορυφαίο χιουμορίστα όλων των εποχών:

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΦΟΡΟΣ

Ανατρεπτικό χιούμορ, σάτιρα και σαρκασμός στα διαχρονικά έργα του μοναδικού συγγραφέα!

Από αυτό το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», τα αξεπέραστα έργα του Νίκου Τσιφόρου, του συγγραφέα που με το ανατρεπτικό χιούμορ, τη σάτιρα και τον σαρκασμό κατάφερε να έχει ένα κοινό τόσο φανατικό όσο λίγοι ομότεχνοί του. Στο πλούσιο θεατρικό, συγγραφικό και κινηματογραφικό έργο του, ο Νίκος Τσιφόρος υπερασπίστηκε το «λούμπεν προλεταριάτο», διακωμώδησε τους νεόπλουτους της εποχής και αντιτάχθηκε στον δεσποτισμό ασκώντας  ευφυέστατη κοινωνική κριτική.

Η διαχρονικότητα του έργου του Νίκου Τσιφόρου περιγράφεται εύστοχα στο βιβλίο του Νίκου Καμπάνη «Φροντιστήριο Ζωής από τον Νίκο Τσιφόρο»: «Διαχρονικός συγγραφέας ο Τσιφόρος, έγραψε με την ίδια άνεση για τα κουσούρια των «Σταυροφόρων» και για τις ανθρώπινες αδυναμίες των «Παιδιών της Πιάτσας». Βασικό του πιστεύω που βγαίνει έντονα μέσα από τα γραπτά του, είναι ότι οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι στο πέρασμα των αιώνων. Αλλάζουν μόνο κοστούμια, όπλα και γλώσσες επικοινωνίας. Κατά τα άλλα γεννιούνται με προβλήματα, μεγαλώνουν με περισσότερα προβλήματα και πεθαίνουν με ακόμα πιο πολλά προβλήματα, αφού στο μεταξύ έχουν ερωτευθεί μία, δύο, τρεις, δέκα φορές, έχουν βοηθήσει στη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους, έχουν πει εκατοντάδες ψέματα και έχουν αντιληφθεί ακόμα περισσότερες πικρές αλήθειες».

Αυτή την εβδομάδα 

Σταυροφορίες

Τα γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία μέσα από μία ανεπανάληπτη σατιρική εκδοχή της ιστορίας.

Η προσπάθεια των «πολιτισμένων» Ευρωπαίων να βάλουν στο χέρι τα πλούτη της ισλαμικής ανατολής και του χριστιανικού βυζαντίου με πρόσχημα την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων καταγράφονται σε μία ανεπανάληπτη εκδοχή της ιστορίας.

Ο Τσιφόρος γράφει την ιστορία των Σταυροφοριών, παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία ως έχουν, απλά τα φιλτράρει μέσα από το δικό του προσωπικό στυλ και τα παρουσιάζει πιο …ανάλαφρα!

Ο Τσιφόρος περιγράφει τους πρωταγωνιστές του με ένα τρόπο που τους αποδομεί πλήρως και ανατρέπει την εικόνα που έχουμε γι’ αυτούς από την επίσημη ιστοριογραφία… Τους παρουσιάζει με πάθη και μικρότητες, σαν καθημερινούς ανθρώπους, χωρίς το φωτοστέφανο που τους φοράει η σοβαροφάνεια, με χιούμορ άναρχο, παράδοξο, ενώ διαβάζουμε σπαρταριστούς διαλόγους μεταξύ ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, ο Σαλαντίν και ο Γκυ ντε Λουζινιάν σε άπταιστη μάγκικη αργκό! Ο Τσιφόρος δεν διστάζει να εκφράσει στο βιβλίο αυτό, όπως και σε άλλα ιστορικά του, την προσωπική του άποψη, ποια ιστορική φιγούρα συμπαθεί και ποια όχι, ποιον θεωρεί σωστό και ποιον όχι, δεν προσπαθεί να κάνει μια «στεγνή» ιστορική καταγραφή γεγονότων, διηγείται μια ιστορία, σαν να την έχει ζήσει ο ίδιος και την περιγράφει όπως αυτός θέλει, χωρίς όμως να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια.

Μαζί,

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να τα ξέρεις όλα!

Μια φορά τον μήνα φτάνει!

DOWN TOWN 

Το πιο επιδραστικό ελληνικό περιοδικό αυτό το Σάββατο και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα με «ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ».

Μαρία Σάκκαρη

Η  καθημερινότητα, οι αγώνες, οι στερήσεις και τα όνειρα της ελληνίδας πρωταθλήτριας του τένις. Μιλάει και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το «Down Town».

80 χρόνια Finos film

Τα χρυσά χρόνια του Φίνου, τα κουτσομπολιά από τα παρασκήνια, οι αμοιβές των σταρ, οι απαιτήσεις και το τέλος μια κινηματογραφικής αυτοκρατορίας.

Νίκος Βαρβέρης

Ο mister Interni εγκατέλειψε την κοσμική ζωή και τα πάρτι για να σώσει την επιχείρηση του. Ο ίδιος εξηγεί πώς τα κατάφερε.

Ancient memes

Βρήκαμε και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που ο λογαριασμός τους στο instagram γίνεται καθημερινά viral.

Ο Κωνσταντίνος  Μαρκουλάκης μιλάει για την πολιτική, την Επίδαυρο και το σίριαλ λόγω τιμής.

Η Ανοδος και πτώση του Ατζούν.
Πώς ο πανίσχυρος άνθρωπος των media, βλέπει τις εκπομπές του και τα κέρδη του να μειώνονται.

Από το Χάρβαρντ στο Μαξίμου.
Ποιοι και πόσοι απόφοιτου του διασημότερου πανεπιστημίου στον κόσμου είναι πλέον στην κυβέρνηση.

Βόλτα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πού να πας, τι να δεις.

Και

Επιλέξτε ένα από τα τέσσερα αγαπημένα κλασικά μυθιστορήματα της Πηνελόπης Δέλτα:

Τρελαντώνης
Μάγκας
Για την πατρίδα
Παραμύθια και άλλα

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024