Με χαρμολύπη το τέλος της πρωθυπουργίας για την Τερέζα Μέι
Μιλώντας στο BBC σήμερα η ηγέτιδα των Συντηρητικών, η οποία βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις στην προσπάθειά της να βρει μια συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit, παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τις αντιδράσεις των βουλευτών
Με ανάμικτα συναισθήματα υπερηφάνειας και απογοήτευσης θα αποχωρήσει από το αξίωμά της αυτόν τον μήνα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, καθώς δεν κατάφερε να υλοποιήσει τη βασική δέσμευσή της, να οδηγήσει τη χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επουλώσει τις πληγές του διχασμού.
Μιλώντας στο BBC σήμερα η ηγέτιδα των Συντηρητικών, η οποία βίωσε αλλεπάλληλες κρίσεις στην προσπάθειά της να βρει μια συμβιβαστική συμφωνία για το Brexit, παραδέχτηκε ότι υποτίμησε τις αντιδράσεις των βουλευτών.
«Νομίζω ότι θα είναι ένα μίγμα υπερηφάνειας επειδή έκανα τη δουλειά μου αλλά και απογοήτευσης, σε κάποιο βαθμό, επειδή υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήθελα να κάνω» είπε όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται με την αποχώρησή της από την εξουσία.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 –δηλαδή τον μηχανισμό με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία του «διαζυγίου» από την ΕΕ– η Μέι είπε ότι υπέθετε πως τα μέλη του κοινοβουλίου θα ενώνονταν και θα ενέκριναν μια συμφωνία για την αποχώρηση.
«Αυτό που υποτίμησα ήταν ότι υπήρχαν άνθρωποι περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους. Υποτίμησαν το ότι το κοινοβούλιο δεν ήταν πρόθυμο απλώς να υλοποιήσει αυτό που ήθελαν οι άνθρωποι από το δημοψήφισμα. Θυσίασα τη θέση μου προσπαθώντας να πετύχω μια συμφωνία» τόνισε.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Μπόρις Τζόνσον, το φαβορί για να την διαδεχθεί, κατανοεί τη σοβαρότητα του αξιώματος, η Μέι απάντησε ότι τόσο ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ κατανοούν τις ευθύνες που θα έχουν. Ωστόσο απέφυγε να στηρίξει κάποιον από τους δύο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεξικό: Ο ρόλος των ΗΠΑ στην επιχείρηση εξόντωσης του βαρόνου ναρκωτικών Ελ Μέντσο
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)







































![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442