Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Ενεργά συμμετέχει η χώρα μας στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών, ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έληγε σήμερα.
Την απόφαση να συμμετέχει ενεργά στον κοινό ευρωπαϊκό στόλο πυροσβεστικών αεροσκαφών έλαβε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στη σχετική πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως έκανε γνωστό η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πολεμική Αεροπορία ενημέρωσε ότι μπορεί να διαθέσει δύο αεροσκάφη τύπου Canadair CL 415, προκειμένου να συμπεριληφθούν στον κοινό στόλο, για κάθε αντιπυρική περίοδο μέχρι το 2025, που θα διαρκέσει η μεταβατική περίοδος του προγράμματος RescEU, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Σημειώνεται ότι με τη συμμετοχή της χώρας μας στο μεταβατικό στάδιο RescEU αξιοποιούνται σημαντικά χρηματοδοτικά οφέλη, καθώς για τα αεροσκάφη που εντάσσονται στο δυναμικό του προγράμματος, χρηματοδοτείται το 75% του κόστους της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης.
Η μεταβατική περίοδος μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025, κατά την οποία τα κράτη–μέλη μπορούν να προσφέρουν εθνικά μέσα στο RescEU, αποτελεί μια λύση προσωρινή μέχρι την ουσιαστική ενεργοποίηση του RescEU, με την οποία προβλέπεται αγορά νέων μέσων από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου 80-90% της δαπάνης αγοράς θα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.