Οι πρόωρες εκλογές φέρνουν παρατάσεις στις υποχρεώσεις των φορολογουμένων
Χρόνο σε χιλιάδες φορολογούμενους προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους τόσο αναφορικά με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος όσο και σε σχέση με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Με τη χώρα να μπαίνει ξανά σε προεκλογική περίοδο το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παρατάσεις για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς να μεταβάλλεται το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων.
Οι δόσεις παραμένουν τρεις και είναι διμηνιαίες, όπως κάθε χρονιά, και οι προθεσμίες πληρωμής εκπνέουν την τελευταία ημέρα των μηνών Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου για τα φυσικά πρόσωπα. Όσοι καθυστερήσουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα πρέπει να έχουν κάνει προκαταβολικά τον «λογαριασμό» τους. Χρεωστικό σημείωμα το οποίο θα εκδοθεί στην καταληκτική ημερομηνία της 29ης Ιουλίου, θα πρέπει να εξοφληθεί κατά το ένα τρίτο δύο ημέρες αργότερα, στις 31 του μήνα.
Στο μέτωπο των ρυθμίσεων οφειλών, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προανήγγειλε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στις 120 δόσεις έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Με δηλώσεις της ανέφερε ότι υπέγραψε απόφαση με την οποία παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στις Δ.Ο.Υ. έως 30.9.2019.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων αφορά ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 και με τα σημερινά δεδομένα οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εντάξουν σε αυτή τρέχουσες οφειλές του 2019. Όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12-24 δόσεων.
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
- Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Σπουδαία νίκη για τους Βάσκους του Βαλβέρδε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)










![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)


























![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442