Φωτογραφίες: Automedia

H θέα μιας μικρότερου μήκους, παράξενης παραλλαγής αμαξώματος της E63 σε συνδυασμό με ορισμένες λεπτομέρειες που την ταυτοποιούν ως πρόταση επιδόσεων δεν μπορεί να κρύψει την εμπλοκή του Affalterbach στη δημιουργία του συγκεκριμένου πρωτοτύπου.

Αυτό που ωστόσο παραμένει άγνωστο είναι η πραγματική ταυτότητα του συγκεκριμένου πρωτότυπου το οποίο αν και φέρει όλα τα αισθητική σημάδια της E63, είναι ουσιαστικά μικρότερο σε μέγεθος ακόμα και από την τετράθυρη C-Class καθώς, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι οι πίσω πόρτες έχουν επί της ουσίας το μισό μήκος από ότι θα έπρεπε.

Τις παράξενες αναλογίες του συγκεκριμένου πρωτότυπου συμπληρώνουν τα θεαματικά μεγάλα μετατρόχια, στοιχείο που συνηγορεί επίσης στο γεγονός ότι πρόκειται για κάτι πολύ διαφορετικό το οποίο οι μηχανικοί της Mercedes-AMG προσπαθούν –και καταφέρνουν- να κρύψουν.

Παρ΄όλα αυτά, βάσει και του προγραμματισμού της γερμανικής φίρμας είναι προφανές ότι το πρωτότυπο φιλοξενεί στα σπλάχνα του μια μετεξέλιξη της πισωκίνητης αρχιτεκτονικής όπου βασίζονται μεταξύ άλλων οι Ε-Class, CLS αλλά και η AMG GT.

Με δεδομένο δε το μικρό μήκος του σε συνάρτηση με τα μεγάλα μετατρόχια είναι εξίσου σαφές ότι η συγκεκριμένη υλοποίηση δεν αφορά κάποιο από τα «παραδοσιακά» πολιτικά μοντέλα της Mercedes-Benz, αλλά για ένα εκπρόσωπο των νέας γενιάς coupe/cabriolet ή και roadster τα οποία ετοιμάζει η AMG.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, μιλώντας από την έκθεση της Νέας Υόρκης ο επικεφαλής της AMG, Tobias Moers, ανακοίνωσε και επισήμως ότι η εξέλιξη της νέας γενιάς της SL θα περιέλθει στη δικαιοδοσία του Affalterbach, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό επίκειται και η νέα γενιά της AMG GT η οποία έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί εντός του 2021 και, μεταξύ όλων των άλλων που εκπροσωπεί, θα αναλάβει να εισάγει στο λεξιλόγιο του βελτιωτικού οίκου των Γερμανών, την υβριδική τεχνολογία.

Παρά επίσης τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, κάθε άλλο πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο πρωτότυπο να αποτελεί μια πρώιμη εκδοχή ενός μικρότερου roadster το οποίο θα αναλάβει να υποκαταστήσει στο μέλλον, την SLC η οποία διανύει τα τελευταία της χιλιόμετρα στην γκάμα της γερμανικής φίρμας.

Επίσης με δεδομένη την «τύχη» της SL την οποία θα εξελίξει εξαρχής το Affalterbach που θα αναζητήσει ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα ο οποίος θα προσιδιάζει περισσότερο σε roadster, κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί ένα αντίστοιχο ενδεχόμενο για τη διάδοχο της SLC.