Η περιφερειάρχης Αττικής βρέθηκε το πρωί στη Μάνδρα για να διαφημίζει τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή

Πριν καλά καλά στεγνώσουν τα δάκρυά της για την ολόπλευρη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μάχη που δίνει για την επανεκλογή της στην περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη Μάνδρα όπου το Νοέμβριο του 2017 είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δούρου μετά τις φονικές πλημμύρες, είχε βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας λέγοντας ότι θέλει να συνδράμει ώστε να αποδοθούν ευθύνες ώστε κάποιοι να τιμωρηθούν. Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου του 2019, η εισαγγελέας πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου άσκησε ποινική δίωξη  σε βάρος εννέα προσώπων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μεταξύ των οποίων και στη Ρένα Δούρου.

Η εισαγγελική λειτουργός, αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας εντόπισε μία σειρά  από παραλείψεις και δυσλειτουργίες των αρμόδιων υπηρεσιών, που συνδέονται αιτιωδώς με το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Σήμερα, ωστόσο η κ. Δούρου βρέθηκε στη Μάνδρα για να διαφημίζει τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Υπογράμμισε ότι «βρισκόμαστε εδώ όχι για να υποσχεθούμε έργα αλλά για να δούμε την εξέλιξη των εργασιών για δύο σπουδαία έργα. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο έργο που αφορά την εκτρπή της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειμάρρου Σούρες καθώς και το μεγάλο έργο οδοποιίας που είχε λειτουργήσει με έναν τραγικό τρόπο και οδήγησε στην απώλεια ζωών».

Η κ. Δούρου ξεχνώντας την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στο πρόσωπό της για τις φονικές πλημμύρες, σημείωσε πως «αρχές Ιουνίου το απέραντο εργοτάξιο στη Μάνδρα θα αποκαταστήσει το έλλειμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης  και θα παραδοθεί στους συμπολίτες μας».

Μάλιστα η περιφερειάρχης Αττικής αυτοαποθεώθηκε για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. «Είναι σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν μπορεί να βρεθεί στο ιστορικό κανενός άλλου φορέα της ελληνικής Δημοκρατίας.  Φτάσαμε ακόμη και στην επίταξη, δεν περιμέναμε τις δικαστικές αποφάσεις αποφάσεις για το ύψος των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις. Είναι έργα που περαιώνονται και είχαν σχεδιαστεί από τον Οκτώβριο του 2014. Είναι έργα που είχαν δρομολογηθεί να γίνουν, αλλά δεν είχαμε το χρονοδιάγραμμα των θεομηνιών» δήλωσε.

Δείτε τις παλαιότερες δηλώσεις Δούρου

Στις παλαιότερες δηλώσεις της η κ. Δούρου είχε τονίσει από τη Μάνδρα: «Σήμερα θρηνούν την απώλεια των προσώπων τους μέσα στη λάσπη. Εμείς στην περιφέρεια Αττικής πράττουμε αυτά που οφείλουμε. Έχουμε κλείσει τα σχολεία για να μην δοκιμαστούν ζωές μικρών παιδιών, έχουμε κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη του δοκιμαζόμενους δήμους, έχουμε προσφύγει στο ταμείο αλληλεγγύης της Ε.Ε.».

Την ίδια στιγμή, έλεγε, «ως περιφερειάρχης αισθάνομαι  την ευθύνη να αναζητήσω τις ευθύνες και τις αιτίες για τις απώλειες των ζωών. Θέλω να συνδράμω για  να αποδοθούν ευθύνες ώστε κάποιοι να τιμωρηθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr