Φωτογραφίες: Automedia

To MINI που σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις πρόκειται να διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου και του ισχυρότερου μοντέλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη βρετανική φίρμα, δίνει το στίγμα του από την πίστα του Nubrurgring όπου συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, μην μπορώντας να κρύψει τα αγωνιστικά του γονίδια.

Πλην της διόλου διακριτικής αεροτομής στο πίσω τμήμα και της σαφώς πιο επιθετικής του όψης όπου εκτός από τις νέες εισαγωγές αέρα διακρίνεται ένα επίσης καθόλου διακριτικό splitter, αδιάψευστο δείγμα των όσων επιφυλάσσει το ΜΙΝΙ Cooper JCW αποτελούν οι καταφανώς μεγαλύτερες δαγκάνες των δισκόφρενων στους μπροστινούς τροχούς ενώ, ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια-σχόλιο για τις ικανότητές της νέας έκδοσης αποτελεί η επιλογή των μηχανικών της βρετανικής φίρμας να χρησιμοποιήσουν ως μοτίβο για το καμουφλάζ της, χαράξεις από διάφορες πίστες ανά τον κόσμο.

Στο προκείμενο, δηλαδή αναφορικά με το κινητήριο σύνολο που θα εφοδιάζει το διαχρονικά ισχυρότερο MINI, οι διαθέσιμες πληροφορίες κάνουν λόγο για το δίλιτρο turbo κινητήρα που εφοδιάζει και την ισχυρότερη εκδοχή της Χ2 με τα διακριτικά Μ35i, η ισχύς του οποίου διαμορφώνεται σε 306 ίππους.

Παράλληλα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα συμπληρώσουν αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και μια σπορ προσανατολισμού ανάρτηση η οποία θα καθιστά προνομιακό πεδίο δραστηριότητας της συγκεκριμένης έκδοσης, την κίνηση σε πίστες, χωρίς βέβαια να χάνει και την “road-legal” υπόστασή του.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, αν και η ΜΙΝΙ δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τη διοργάνωση όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το ΜΙΝΙ Cooper JCW GP, η πρώτη του εμφάνιση θα πρέπει να αναμένεται πριν την εκπνοή του 2019. Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γνωστοποιηθεί από την ΜΙΝΙ, το τιράζ της έκδοσης θα περιοριστεί στις 3.000 μονάδες.